Exista o varietate surprinzatoare de nuante de alb: alb pur, alb ivoriu, alb crem, alb mat, alb ca zapada sau alb gri, dar care ar fi cea mai potrivita nuanta de alb cand vrei sa iti amenajezi livingul?
Decorarea unui living in nuante de alb este o adevarata provocare daca nu sunt respectate cateva reguli de baza, astfel incat camera sa nu fie transformata intr-un salon de spital.
Este adevarat ca albul este o non culoare care poate fi usor combinata cu alte culori, oferind eleganta de care ai nevoie. Iata cateva sfaturi despre cum sa amenajezi un living cu nuante de alb fara a da senzatia de sobrietate.
Alege nunta potrivita de alb
Albul se poate etala intr-o infinitate de tonuri, asa ca gasirea nuantei potrivite nu este niciodata un proces simplu. Exista posibilitatea de a amenaja un living folosind diferite nuante de alb, insa combinatiile trebuie sa fie compatibile, echilibrate cu accente de culoare si sa se armonizeze placut, fara stridente.
Atunci cand vrei sa amenajezi o sufragerie alba, selecteaza nuanta ideala tinand cont de subtonuri, de iluminatul natural al incaperii si de finisaje. Intr-o camera cu multa lumina naturala poti folosi nuante reci de alb, cu tonuri albastre sau gri, in timp ce pentru iluminatul artificial sunt mai potrivite nuantele calde, spre bej sau crem.
Foloseste accente de culoare
Accentele de culoare personalizeaza spatiul si ii adauga o nota vesela. O camera de zi complet alba este ca o panza pe care poti picta un decor fermecator.
Retine ca o cromatica alb-negru nu se demodeaza niciodata, iar cateva perne negre sau o vaza in aceeasi culoare aduc mai multa eleganta spatiului.
Cu nuantele de alb cald si nisipos cel mai bine se potrivesc culorile de pamant (teracota, cafeniu, maro inchis). In cazul unui alb stralucitor, adauga culori vibrante, cum ar fi turcoaz sau galben pal.
Cateva picaturi de culoare ofera unei camere albe un efect uimitor, dar trebuie folosite in doze mici pentru a nu deveni stridente.
Selecteaza cu atentie mobilierul
Atunci cand au la dispozitie un fundal alb, cei mai multi considera ca se potriveste orice mobila, iar tot decorul devine haotic si dezordonat. Incearca sa folosesti piese de mobilier care sa spuna povestea camerei si sa se incadreze intr-o tema aleasa.
Orienteaza-te catre obiectele cu linii simple, forme geometrice si materiale mai reci, precum metalul. Vor oferi o senzatie moderna, minimalista, asemanatoare galeriilor de arta.
Mobila alba, cu linii curbe, este potrivita pentru un interior traditional, rustic. Opteaza pentru tesaturi din bumbac alb sau in, iar pentru canapele adauga cateva detalii din lemn. Mobilierul alb creeaza impresia de volum, iar intr-un living mic ofera iluzia de spatiu.
Combina texturi diferite
Suntem atrasi de materiale pentru ca descoperim lumea prin simturi. De aceea, texturile sunt foarte importante intr-un decor. Interesant este ca percepem mai bine texturile atunci cand exista contrast intre ele. Un material aspru la atingere pare si mai aspru in comparatie cu o textura fina.
Echilibreaza decorul unei camere albe adaugand texturi diferite. Foloseste perne, paturi, covoare groase si materiale interesante pentru a oferi elemente atractive.
Tine cont de echilibrul cromatic
Specialistii recomanda regula 60-30-10 pentru a obtine echilibrul perfect. 60% din camera (suprafetele mari precum pereti, tavan ori podea) trebuie sa contina culoarea principala (nuantele de alb).
Culorile secundare ar trebui folosite in procent de 30%, si ne putem referi aici la mobilier sau finisaje moi precum perdele, draperii ori covoare.
10% reprezinta culoarea de accent si se poate regasi intr-o lucrare de arta sau intr-o serie de trei pana la cinci elemente mai mici, de exemplu o vaza, o lampa de birou si niste perne decorative.
Adauga plante verzi
Cea mai sigura modalitate de a transforma livingul alb intr-un spatiu primitor este sa adaugi plante de interior. Acestea reprezinta cea mai buna pata de culoare de care are nevoie o camera alba.
Creeaza un punct de interes cu o opera de arta
Un interior alb este unul in care limitele se estompeaza. Cu putina imaginatie si dorinta de a explora idei creative poti obtine un living unic, in ton cu personalitatea ta.
Poti crea un punct central sau de interes cu ajutorul unei opere de arta pe care sa o accentuezi cu ajutorul unor corpuri de iluminat. Niste pereti albi, pe care vei aseza doar niste tablouri vechi nu vor face altceva decat sa ofere un aer monoton casei.
In concluzie, inspira-te din sfaturile noastre si vei obtine efectul dorit prin amenajarea in tonuri de alb.
Am aflat multe lucruri noi citind acest articol, cum ar fi faptul ca scutecele ecologice pot fi folosite chiar si de 8 ori, datorita materialului absorbant de calitate. Consider ca este o investitie buna pe termen lung si ca ar trebui sa fie mai promovata aceasta optiune.
Sunt impresionata de detaliile prezentate in articol legate de materialele din care sunt facute scutecele ecologice si de modul in care acestea contribuie la reducerea deseurilor. Este important sa ne gandim la viitorul copiilor nostri si sa adoptam obiceiuri responsabile.
Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva clara asupra beneficiilor utilizarii scutecelor ecologice pentru copii. Ma bucur sa vad ca tot mai multi parinti sunt constienti de impactul pe care il au scutecele traditionale asupra mediului si ca aleg alternative mai sustenabile.