Cuvantul brunch a devenit la moda, sigur iti va suna familiar si te vei intreba, ce este? Ei bine, pur si simplu un amestec de mic dejun si masa de pranz. O gustare perfecta pentru un weekend in care te trezesti tarziu sau chiar vrei sa mananci intr-un mod diferit.

Brunch-ul este o masa rezultata din combinatia de mic dejun (breakfast) si pranz (lunch). Se serveste de regula intre orele 11:00 si 14:00, si se asociaza de obicei cu weekend-ul si sarbatorile, zile in care avem mai mult timp sa ne bucuram de micul dejun fara sa ne grabim. Brunch-ul poate fi un plan bun pentru a aduna familia sau prietenii la masa, combinand doua mese intr-una.

La origini meniul era micul dejun tipic englezesc pe baza de oua, paine prajita, slanina, carnati si fasole, de origine mai aristocratica.

Un amestec de mic dejun si pranz pe care inalta societate a secolului al XIX-lea il faceau cand se intorceau duminica de la vanatoare. Astazi, putine dintre aceste produse sunt inca incluse si sunt inlocuite cu mancaruri mai inovatoare si actuale.

Brunch-ul se caracterizeaza prin faptul ca are numeroase feluri de mancare variate. Fiind o masa intre micul dejun si pranz, se accepta mancaruri dulci si sarate, precum si bauturi calde si cocktailuri.

Daca doresti sa iti surprinzi prietenii si sa ii inviti sa petreaca un timp diferit si placut, iti oferim pasii pentru a pregati masa perfecta pentru un brunch in propria casa.

Amenajeaza un decor ce inspira lejeritate si eleganta

Aspectul cheie al unei astfel de actiuni il reprezinta confortul. Spre deosebire de o simpla masa de pranz, brunch-ul trebuie sa fie primitor si de lunga durata. Asadar, este important sa amenajezi un spatiu dedicat in locuinta ta pentru a petrece clipe minunate alaturi de cei dragi.

Poti cauta mese de dining ideale pentru a organiza un eveniment de cateva ore, de tip bufet, timp in care oaspetii tai trebuie sa se simta relaxati si sa sa fie bine dispusi.

Cateva canapele sau scaune confortabile vor completa atmosfera, astfel ca preparatele pe care le vei pune la dispozitia musafirilor pot fi servite in cele mai placute conditii.

Planifica meniul din timp

In cazul unui eveniment de tip brunch, carnea de porc si cea de pui sunt asezonate cu foie gras ori fructe de mare. Mancarurile gatite trebuie sa fie gustoase, usor de preparat, dar totodata si sofisticate.

Fiind o combinatie intre micul dejun si pranz, nu trebuie sa lipseasca din meniu ouale pregatite in diferite moduri, preparatele tartinabile, carnaciorii, branzeturile, clatitele, painea prajita cu unt, salatele, mancarea japoneza, pestele, preparatele de sushi sau dulciurile.

Practic, se imbina o varietate de feluri de mancare pe care le pregatesti in mod normal pentru primele doua mese ale zilei ca sa obtii un spectacol de culoare, parfumuri, arome si gusturi.

Ca sa te asiguri ca vei face fata evenimentului fara probleme, cumpara ingredientele de care ai nevoie cu o zi inainte de brunch si incearca sa lasi cate mai putine activitati pentru momentele in care iti vei primi oaspetiii.

Indicat ar fi sa te trezesti ceva mai devreme si sa pui la punct toate pregatirile legate de mancare, sa asezi masa si sa pui o vaza cu flori pe mijloc pentru a-i intampina pe cei dragi intr-o nota relaxata.

Alege cu atentie bauturile pentru invitati

In ceea ce priveste bauturile, e important sa stii ca meniul pentru brunch se apropie mai degraba de cel pentru micul dejun. Astfel, nu se servesc bauturi spirtoase, ci punchuri, cocktailuri pe baza de sucuri naturale sau bere, vinuri spumante, cidru, cafea si ceai.

Daca organizezi un astfel de eveniment duminica, cu siguranta nu ti-ai dori ca a doua zi invitatii tai sa se simta mahmuri la serviciu. Asadar, poti lua in calcul cateva bauturi bine chibzuite, cu concentratie mica de alcool, care nu dau dureri de cap.

Creeaza momente distractive

Acest tip de intalnire, asa cum am subliniat, sunt ocazia perfecta de a te prezenta ca gazda si de a-ti surprinde oaspetii. Scoate-ti latura creativa pentru a obtine acest lucru.

Personalizeaza-le platourile, fa o lista cu muzica ambientala, ofera-le un cadou cand pleaca sau creaza un cocktail special pentru aceasta ocazie. Avant in vedere durata brunch-ului, poti alunga monotonia cu cateva jocuri de societate sau karaoke. Astfel timpul va trece mai usor,nimeni nu se va plictisi, iar momentele de distractie vor fi garantate.

Poti da viata unei mese perfecte pentru un brunch cu putine resurse, trebuie doar sa ai totul foarte bine organizat si sa adaugi acele detalii speciale care sa intretina atmosfera si sa creeze un ambient linistit, frumos si plin de zambete.

{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Sfaturi pentru un brunch perfect la tine acasa

  1. Am fost impresionat de calitatea acestui articol. Autorul a reusit sa prezinte intr-un mod clar si concis informatiile, iar structura textului este bine organizata. Recomand cu incredere lectura acestui articol.

  2. Ma bucur ca am dat peste acest articol. Subiectul abordat este unul de actualitate si informatiile prezentate sunt foarte utile si relevante. Sper sa mai gasesc astfel de articole pe acest site.

  3. Articolul este foarte interesant si bine documentat. Am aflat multe lucruri noi despre aceasta tema si m-a ajutat sa-mi largesc orizontul de cunostinte. Felicitari autorului pentru munca depusa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *