De obicei nu acordam mare atentie atunci cand cumparam masuta de cafea, considerand celelalte piese de mobilier, elementele principale in obtinerea decorului ales.

O masuta de cafea joasa, asezata in fata canapelei, este elementul cheie pentru a obtine o camera de zi cu un ambient relaxant, armonios si placut.

Tine cont de faptul ca masuta de cafea trebuie sa fie functionala, practica si elementul care se va combina perfect cu decorul din locuinta ta. Atunci cand vrem sa bem o cafea in compania unui prieten drag, a unui membru al familiei sau de ce nu, sa luam micul dejun, aceasta masa este absolut necesara, oferindu-ne posibilitatea de a putea avea la indemana si aseza tot ceeea ce ne trebuie.

Tine cont de sfaturile prezentate in randurile de mai jos pentru achizitia masutei de cafea potrivita decorului din locuinta ta.

Alege masuta de cafea in functie de dimensiune

Primul lucru de care trebuie sa tii cont in alegerea masutei de cafea este dimensiunea acesteia, care trebuie aleasa in functie de nevoile tale. Astfel, gandeste-te unde vei folosi masuta de cafea, unde o poti depozita si ce obiecte iti doresti sa asezi pe ea.

Nu trebuie sa uiti nici de numarul persoanelor care vor folosi masuta de cafea si, cel mai important, de marimea camerei in care o vei amplasa. Nu alege niciodata o masuta de cafea foarte mare daca dimensiunile camerei nu iti permit acest lucru si incearca sa lasi cativa centimetri liberi in jurul masutei, pentru a te misca liber in jurul ei.

Alege masuta de cafea in functie de inaltime

Pentru a evita greselile decorative, inaltimea masutei de cafea trebuie sa fie aleasa in functie de inaltimea canapelei sau a altor piese de mobilier langa care este amplasata. Astfel, inaltimea masutei de cafea trebuie sa fie cu aproximativ 5 cm mai mica decat obiectul de mobilier din apropiere. In caz contrar, nu iti va fi comod sa folosesti masuta de cafea atunci cand citesti sau te uiti la televizor.

Tine cont de functionalitate

Un alt aspect la care trebuie sa te gandesti atunci cand alegi o masuta de cafea este functionalitatea. Mai simplu spus, pentru ce iti va fi utila o masuta de cafea? Vrei sa o folosesti doar ca suport pentru telecomanda televizorului, cateva reviste si o vaza cu flori, sau va juca un rol important atunci cand vei avea oaspeti, inlocuind chiar, intr-o oarecare masura, masa de dining? Sau poate ai nevoie de un spatiu de depozitare suplimentar, caz in care un taburet cu capac sau bancheta cu lada inclusa va inlocui cu succes clasica masuta de cafea.

Alege o forma potrivita

In mod cert, forma masutei de cafea pe care o achizitionezi trebuie sa iti satisfaca gusturile, insa trebuie sa tii cont si de aspectul camerei si de spatiul de care dispui. Pentru a te bucura de o camera armonioasa, tine cont de dimensiunea si forma canapelei. Astfel, in dreptul unei canapele cu bratele si spatarul rotunjite poti aseza o masuta rotunda sau ovala, pe cand unui coltar cu linii simple, drepte, i se va potrivi mai bine o masuta dreptunghiulara sau patrata.

Ia in considerare pozitionarea si utilitatea masutei de cafea

Masuta de cafea poate fi pozitionata in diferite locuri din locuinta noastra atat timp cat spatiul ne permite si ne asigura comoditatea necesara. Daca locuiesti intr-un apartament, ai posibilitatea a de aseza masuta de cafea in living, o optiune excelenta in sezonul rece pentru a te uita la televizor in timp ce iti savurezi cafeaua, iar atunci cand vara isi face simtita prezenta poti profita de racoarea diminetilor si razelor de soare pentru a pozitiona masuta pe balcon alaturi de doua scaune comode.

Atunci cand locuiesti la casa si ai o gradina superba cu flori, locul ideal pentru masuta de cafea poate fi pe terasa. Nimic nu e mai placut decat sa asculti trilurile incantatoare ale pasarilor in racoarea diminetii alaturi de o carte captivanta si o ceasca de cafea proaspat macinata.

Pozitionarea si utilizarea masutei de cafea trebuie adaptata preferintelor si necesitatilor tale personale, dar sa fie si una din piesele de mobilier care realizeaza estetica decorului. Tine cond de ideile noastre achizitioneaza o masuta de cafea deoarece poate aduce o nota de inedit in decor si, bineinteles, este o piesa de mobilier foarte utila.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}