
Se spune ca suplimentele alimentare care contin lecitina cresc performanta creierului – chiar si pana la batranete.
Lecitina, sau fosfatidilcolina, este o parte importanta a creierului si a celulelor nervoase. De regula, aprovizionarea cu lecitina este asigurata de productia si consumul propriu al organismului prin intermediul alimentelor conventionale.
Lecitina este eficienta in prevenirea multor boli. De exemplu, in stresul fizic si psiho-emotional, stresul constant, aportul sau ajuta la imbunatatirea starii generale a corpului si a sistemului nervos.
Este capabila sa protejeze mucoasa tractului gastro-intestinal de efectele nocive. Prin urmare, utilizarea sa este prescrisa persoanelor care sufera de gastrita, colita si ulcer peptic al stomacului.
In psoriazis si dermatita, administrarea lecitinei va reduce semnificativ simptomele neplacute, deci este adesea utilizata in tratamentul complex al bolilor de piele.
O alta proprietate magica a lecitinei este capacitatea sa de a normaliza nivelul zaharului din sange. Intareste membranele celulelor pancreatice, in special celulele beta, care sunt responsabile de producerea insulinei.
Astfel, in diabetul de tip 1, lecitina reduce necesarul extern de insulina. In diabetul de tip 2, compenseaza lipsa fosfolipidelor si a acizilor grasi esentiali.
Ce este lecitina?
Lecitina este o substanta naturala de inalta calitate si vitala care apare in celulele corpului uman. Lecitina apare in celulele corpului tuturor fiintelor vii. Corpul tau poate produce singur substanta vitala, dar nu intr-o masura suficienta.
In plus, lecitina poate fi gasita in natura in cantitati si calitati variabile. Se face distinctia intre lecitina vegetala si cea animala. Lecitina vegetala se gaseste in urmatoarele alimente, printre altele: boabe de soia, seminte de floarea soarelui, seminte de in, germeni de porumb, seminte de canepa.
…
Citeste continuarea aici: Lecitina pentru sanatatea organismului