Ceaiul verde este renumit pentru gustul sau excelent si pentru o gama intreaga de proprietati care promoveaza sanatatea.

Poate inlocui cu succes cafeaua, deoarece ofera energie. Afla cele mai importante 6 motive pentru care ar trebui sa ai mereu o cana cu ceai verde la indemana.

Stiai ca ceaiul verde este cea mai veche bautura din lume? Japonezii si chinezii il beau zilnic de cinci mii de ani. In Europa, insa, acest obicei este practicat de putin timp, deoarece ceaiul negru este mai popular. In ultimii ani, insa, interesul pentru ceai verde a crescut.

In Germania, Franta, Anglia si Italia, consumul acestuia s-a triplat, ceea ce este influentat de cresterea gradului de constientizare a oamenilor in domeniul alimentatiei. Ce ar trebui sa stii despre ceai verde beneficii? De ce merita sa il consumi in fiecare zi? Citeste mai departe!

O comoara de antioxidanti!

Ceaiul verde este renumit pentru continutul de polifenoli. Frunzele sale contin catechine, epigalocatechine, epigalocatechina galat, precum si flavonoide si acizi fenolici: acid galic si cofeina.

Principalul ingredient, galatul de epigalocatechina (EGCG), are o actiune anticanceroasa.

Cei mai abundenti polifenoli din grupa catechinelor din acest ceai verde au un efect antioxidant foarte puternic si neutralizeaza eficient radicalii liberi care dauneaza celulelor sanatoase ale corpului.

Ceaiul verde previne cancerul

Bolile canceroase au afectat ultimele decenii. Sunt din ce in ce mai multi oameni care sufera de aceasta boala, dar uneori acest lucru este influentat de fiecare in parte.

Cele mai mari greseli ale oamenilor sunt: alimentatia necorespunzatoare, stresul, lipsa activitatii fizice, abuzul de alcool, fumatul. Exista numeroase studii care arata ca organismul este protejat de aceasta boala daca se va consuma frecvent ceai verde.

Citeste continuarea aici: Iata ce nu stiai despre consumul de ceai verde. Descopera 6 beneficii ale acestuia