Orice designer si decorator de interioare iti va spune ca draperiile schimba in bine o camera, dar numai daca sunt alese corespunzator. Cand vine vorba despre decorarea ferestrelor, trebuie tinut cont de culoare, tesaturi, lungime si armonizare cu decorul.

Lucruri importante de care ar trebui sa tii cont cand cumperi draperii

Cu atat de multe oferte si variante, insa, este usor sa te simti coplesit cand pornesti in cautarea draperiilor potrivite.
Iata cateva lucruri importante de care ar trebui sa tii cont cand cumperi o draperie.

Draperie – culoare si tesaturi

Cand cumperi o draperie, alegerea tesaturii acesteia este foarte importanta, pentru ca materialul dicteaza functionalitatea si durabilitatea. Astfel, daca draperiile sunt prea grele, s-ar putea sa nu se plieze frumos cand sunt trase, iar daca sunt prea usoare, exista riscul sa nu se aseze bine.

Pentru a face alegerea potrivita, specialistii recomanda plierea sub forma de acordeon a draperiei in partea de sus si lasarea acesteia sa curga. Daca se observa ca draperia se infoaie ca o crinolina, atunci nu se va aranja frumos la fereastra. Pentru a studia modul in care draperia curge si se aseaza cand e pliata, foloseste esantioane de cel putin 2 m lungime.

Totodata, cand alegi materialul pentru o draperie, nu uita ca lumina soarelui estompeaza culorile in timp. Daca vrei sa montezi o draperie intr-o camera cu multa lumina, ar fi inteligent sa eviti culorile stralucitoare, pentru ca acestea se estompeaza cel mai repede in timp. Astfel, este recomandat sa eviti draperii turcoaz, draperii galbene, draperii corai sau draperii verde menta.

Draperii opace

Designerii recomanda celor care cauta draperii opace pentru dormitor sa aleaga culori neutre, pentru ca acestea sunt cel mai putin susceptibile sa se estompeze in timp si, totodata, se armonizeaza cel mai bine cu decorul camerei.

Cand vine vorba de materialul pentru o draperie opaca, imitatia de matase sau catifeaua sunt cele mai bune alegeri, pentru ca tind sa cada cel mai bine. In plus, matasea artificiala este cea mai durabila si rezista foarte bine decolorarii din cauza soarelui.

Citeste continuarea aici: Ce trebuie sa stii cand cumperi draperii

{{clean2}}
{{clean3}}