Zile de nastere, onomastice, sarbatori, ziua indragostitilor, aniversarea nuntii, ziua mamei, iubitului, a bunicii sau a tatalui –va exista intotdeauna o ocazie buna de a-i surprinde pe cei dragi si de a le oferi un cadou. Statisticile arata ca parfumurile sunt din ce in ce mai des oferite, reprezentand o modalitate foarte eleganta de a arata cuiva angajamentul si devotamentul tau.

Dar este intotdeauna o idee buna? La ce ar trebui sa acorzi o atentie deosebita? Si cum sa o faci pentru ca acest cadou sa aduca cu adevarat satisfactie?

Parfumurile sunt elemente personale

Un parfum ca si cadou este o decizie serioasa- pe de o parte, este un cadou foarte exclusivist, pe de alta parte, alegerea ta poate sa nu atraga intotdeauna destinatarul. Cumpararea unui parfum este o investitie destul de serioasa, asa ca inainte de a te decide asupra lui, ar trebui sa ai informatii despre anumite aspecte legate de parfumuri si persoana carora vrei sa ii oferi unul.

Foarte des se intampla ca cineva sa fie alergic la anumite ingrediente din produse cosmetice, inclusiv la parfumuri. Nu sunt intotdeauna o solutie buna pentru persoanele care au pielea sensibila – alcoolul si colorantii artificiali continute in parfumuri il pot irita sau chiar provoca alergii.

Ce parfum indrageste

Este firesc ca fiecare dintre oameni sa aiba propriile preferinte in materie de parfumuri. Exista si arome pe care nu le tolerezi absolut deloc. Prin urmare, atunci cand cumperi un astfel de cadou pentru o persoana draga, trebuie sa acorzi o atentie deosebita preferintelor sale.

Merita sa faci cunostinta cu compozitia parfumului pe care il foloseste in prezent si sa alegi un nou parfum in aceleasi note. Astfel de indoieli pot fi intotdeauna inlaturate prin intrebari discrete despre marcile sau notele de parfum preferate- poate ca va strica surpriza intr-un fel, dar macar vei avea garantia ca parfumul ales va fi perfect.

De asemenea, un parfum ar trebui sa se potriveasca atat gusturilor, cat si temperamentului destinatarului. Aromele intense si revigorante, de exemplu cu o nota de citrice sau picante, vor fi potrivite doamnelor sau domnisoarelor cu o dispozitie energica si plina de viata. Cu toate acestea, pentru persoanele cu un caracter calm si echilibrat, este mult mai bine sa se aleaga parfumuri mai delicate, de exemplu, florale, lemnoase sau orientale.

Trebuie mentionat si faptul ca acelasi parfum poate mirosi diferit la fiecare persoana. Corpul, transpiratia si parfumurile creeaza un amestec individual care lasa un miros diferit. Prin urmare, atunci cand cumperi un astfel de cadou, nu merita sa iei in considerare doar mirosul din sticla – ar trebui in primul rand testat pe piele, pentru a observa cum reactioneaza.

{{clean}}

3 thoughts on “Ce trebuie sa ai in vedere cand cumperi parfumuri

  1. Consider ca acest articol este o resursa valoroasa pentru cei care doresc sa inteleaga mai bine subiectul discutat. Informatiile prezentate sunt bine documentate si argumentate, ceea ce adauga credibilitate discutiei.

  2. Am fost placut surprins de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Autorul a abordat subiectul intr-o maniera foarte accesibila si usor de inteles pentru cititori.

  3. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Este impresionant cum autorul a reusit sa adune atatea informatii relevante intr-un singur loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *