Difteria este una dintre bolile contagioase care afecteaza oamenii. Fiind cauzata de bacilul Corynebacterium diphtheriae, boala incepe sa se manifeste dupa 2 sau chiar 5 zile in urma expunerii.

Induce simptome ce s-ar putea manifesta prin blocarea cailor respiratorii, devenind o boala care pune viata pacientului in pericol. In continuare va prezentam cauzele, semnele, simptomele, precum si remediile de acasa pentru difterie.

Cauze

Difteria se transmite prin contactul direct cu secretiile unei persoane infectate. Conform Medical News Today, sursele pot include particulele expectorate in aer, secretiile din nas sau din gat, leziuni infectate ale pielii si articole de imbracaminte sau de pat.

Precum este descris in publicatie, infectia se transmite de la o persoana la alta prin membranele mucoase; de notat este faptul ca agentul cauzativ ataca rinofaringele, tesutul care uneste cavitatea nazala de gat.

Semne si simptome

Difteria prezinta mai multe semne si simptome. Conform Clinicii Mayo, acestea pot include dureri in gat, dezvoltarea pseudomembranei, ragusirea vocii, dificultati de respiratie, glande inflamate, tahipnee sau respiratii rapide, febra, frisoane, scurgeri nazale, senzatia de moleseala, dar si altele. Asa cum este descris in publicatie, simptomele mentionate incep sa apara de obicei dupa 2 pana la 5 zile in urma infectarii.

Se mai adauga ca unele persoane pot fi purtatoare ale bolii; raman asimptomatice sau nu prezinta niciun simptom, dar pot raspandi infectia. Publicatia mai noteaza ca un consult medical este esential in cazul celor care au fost expusi pacientilor cu difterie si programarea pentru o investigatie este singura solutie daca nu este stabilita vaccinarea impotriva bolii.

Remedii casnice

Difteria este tratata de obicei cu antibiotice precum penicilina si eritromicina sau antitoxine, care vor fi injectate in muschi sau in vene pentru a neutraliza toxinele din corp. Pe langa aceste optiuni de tratament, unele remedii pot fi efectuate in casa si va pot ajuta sa controlati difteria si simptomele sale.

Suc de usturoi si fumul de tutun

Usturoiul si tutunul sunt doua dintre remediile pentru difterie. Conform Organic Facts, usturoiul este capabil sa trateze numeroase boli letale, dar si difteria. Publicatia noteaza ca persoana ar trebui sa consume o lingura intreaga de usturoi pisat, sa mestece putin si sa inghita.

Remediul poate fi repetat de cate ori este posibil, din moment ce usturoiul este de asemenea un tratament pentru hipertensiune sau dureri de dinti.

Intre timp, persoana ar putea sa ia o pipa pentru tutun, punand o bucata de carbune activ in cupa acesteia. Apoi, sa puna o cantitate mica de gudron si sa inspire in gura. Precum este descris in publicatie, se considera ca acest proces este sigur si ca a fost testat in vederea reducerii semnelor bolii.

Portocale si suc de ananas

Sucul din fructe, precum cel din portocale si ananas, poate fi un alt remediu pentru difterie. Ambele fructe contin vitamina C, care intareste sistemul imunitar al corpului. Vitamina amplifica actiunea unei substante numite colagen, care lucreaza precum un ciment si uneste conexiunile slabite dintre tesuturi si celule.

Conform Ayurvedicure, sucul de portocale mareste nivelul de energie al corpului si incurajeaza urinarea, prin intermediul careia se vor elimina bacteriile. Apoi, sucul de ananas poate ajuta la separarea pseudomembranei si la eliminarea substantelor toxice din gat.

Vaccinarea
Vaccinul anti-difterie apare in ecuatie dupa cercetarea simptomelor. Precum o cale artificiala de contracarare a bolii, vaccinul pentru difterie este administrat inaintea varstei de 7 ani, la fel ca in cazul vaccinurilor pentru tusea convulsiva sau pentru tetanos, noteaza Natural Living Center.

Persoanele dupa varsta de 7 ani vor primi vaccinurile antitetanos si antidifteric. Injectiile auxiliare vor fi administrate la fiecare 20 ani pentru mentinerea imunitatii.

Difteria este o boala transmisibila ce poate afecta capacitatea cailor respiratorii, punand viata pacientului in pericol. Prin urmare, este important sa mergeti la un consult medical pentru a va putea fi evaluata corect starea de sanatate, pentru diagnosticare, planificare, interventie, educare si pentru a va putea informa in legatura cu problemele medicale.

2 thoughts on “Cauzele si simptomele difteriei

  1. Mi-a placut ca autorul a inclus si o lista de recomandari pentru scutece de calitate, astfel am putut sa inteleg mai bine ce criterii trebuie sa urmaresc atunci cand fac cumparaturi pentru copil. De asemenea, am apreciat faptul ca au fost prezentate avantajele si dezavantajele fiecarui tip de scutec, ceea ce m-a ajutat sa iau o decizie informata.

  2. Articolul este foarte interesant si mi-a oferit multe informatii utile despre cum pot sa imi aleg corect produsele pentru copilul meu. Am aflat lucruri noi despre materialele din care sunt facute scutecele si despre importanta acestora pentru pielea bebelusului. Recomand tuturor parintilor sa citeasca acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *