Femeile Alfa sunt puternice din punct de vedere mental si independente in orice sens al cuvantului. Sunt obisnuite sa preia puterea si sa para intimidante in fata altor persoane. Sunt increzatoare si ambitioase, nefiindu-le frica de parerea altora.

Acest tip de putere poate speria unii parteneri care sunt fie extrem de competitivi cu o Femeie Alfa, fie prea docili pentru a-i fi partenerii corecti. Asa ca, de ce are nevoie o Femeie Alfa pentru a mentine relatii sanatoase si stabile?

Iata cele 10 lucruri de care o femeie alfa are nevoie intr-o relatie:

1. Are nevoie sa fie infruntata
Partenerul unei femei alfa trebuie sa isi sustina punctul de vedere. Ea are nevoie de o persoana cu care sa se afle in competitie si care sa fie destul de sigura pe abilitatile sale pentru a se bucura de victorie si sa recunoasca infrangerile.

2. Au nevoie de incredere
Trebuie sa stie ca ceea ce iti spun in privat va ramane in cadrul relatiei. Au nevoie sa le fie permisa vulnerabilitatea si sa isi cedeze garda. Au nevoie sa se increada intr-o persoana care nu le va insela pentru propriile avantaje.

3. Au nevoie de respect
Au nevoie ca partenerul sa le respecte deciziile si sa nu le puna la indoiala de fiecare data. Este in regula daca hotararile le sunt contestate inainte de a le pune in aplicare. Au nevoie de spatiul propriu si ca limitele sa le fie respectate. Acest lucru include si ideea de a nu fi mintite, indiferent de motiv.

Au nevoie de cineva care sa nu le critice atunci cand sunt nervoase sau sa le puna pe un piedestal de pe care s-ar putea sa cada.

4. Au nevoie de independenta
Au nevoie sa se poata bucura de propriile pasiuni, de prieteni si sa realizeze tot ce isi propun. Nu au nevoie de o persoana atasata care nu va supravietui fara ele pentru cateva ore. Au nevoie de cineva asemanator cu ele, care are propria viata in afara relatiei.

5. Au nevoie de cineva care poate mentine pasul
Femeile alfa au sarcini ce trebuie indeplinite si nimeni nu i le va face in locul lor. Se misca cu viteza. Sunt stapane pe conceptul de eficienta a timpului si extrem de ocupate. Au nevoie de cineva care va rezista in mediul lor intens si stresant.

6. Au nevoie de un partener egal
Au nevoie de o persoana care le va fi egala; cineva care sa isi cunoasca si care sa isi preia o parte din responsabilitatile relatiei. Au nevoie de o persoana cu propriile opinii, care are grija de propriul buget si a carui ego este tinut sub control. Au nevoie de cineva care sa mearga cu ele, nu inainte sau dupa ele.

Nu trebuie sa fie ca doua picaturi de apa ori care sa aiba aceleasi opinii, hobbyuri sau prieteni. Inainte ca acestea sa le considere parteneri, trebuie sa fie o persoana complet autonoma.

7. Trebuie sa rada
Au nevoie de cineva cu care sa rada si care sa le ridice moralul in zilele stresante si intense. Au nevoie de cineva care sa le faca sa zambeasca, care sa le tachineze si care sa poata fi tachinat fara a pune la suflet.

8. Au nevoie de cineva care sa fie disponibil atunci cand este voie de ei
Au nevoie de o persoana destul de puternica si sigura pe sine pentru a o face pe femeia alfa sa isi dea seama de prostiile spuse. Cineva care sa le reaminteasca faptul ca nu sunt perfecte si ca pot face greseli uneori, fara a le face sa se simta prost.

Toata lumea are nevoie sa le fie contestat egou-ul din cand in cand iar femeia alfa nu face exceptie de la regula. Puterea si persoanlitatea lor cer necesitatea unei persoane care sa le readuca pe calea cea buna.

9. Au nevoie de o persoana informata
Pentru a indeplini toate aspectele mentionate, partenerul unei femei alfa trebuie sa fie la curent cu evenimentele actuale si aiba cunostinte generale. Trbuie sa fie capabili sa mentina o discutie inteligenta cu o femeie afla si sa isi exprime ideile la acelasi nivel cu ea.

In era retelelor de socializare si a grupurilor de informatii, este important pentru partenerul femeii alfa sa aiba un detector anti-prostii.

10. Au nevoie de cineva cu tact
Mai important, au nevoie de cineva cu tact, cineva care stie cand sa poarte o discute intensa despre ceva important si cand sa lase de la ei. Au nevoie de cineva care isi poate controla starile si emotiile fara a-si infoi penele mai mult decat trebuie.

Au nevoie de cineva atent si destul de sensibil pentru a putea observa starile femeii si sa discute subiectele mai delicate in privat.