ACASA  »  Timp liber  »  Sarbatori traditii si obiceiuri  »  Serbam ziua de nastere a copilului - acasa sau int-un loc special

Categorii

 

SFATUL

 

Serbam ziua de nastere a copilului - acasa sau int-un loc special

Autor: Antoaneta Smaranda 2011-09-27
Pentru cei mai multi parinti, serbarea zilei de nastere a copilului acasa pare a fi cea mai buna. De ce? Pentru ca se gandesc la costurile suplimentare pe care le implica inchirierea locurilor de joaca special amenajate pentru copii.
 
Noi avem doi copii si am experimentat ambele variante.

Initial, am ales, varianta petrecerii organizate acasa. Fiind iarna, totul s-a desfasurat in interior.
  • Au venit copiii, parintii au plecat si s-a declansat nebunia. Copiii s-au distrat de minune, au alergat, s-au jucat de-a razboinicii (au luat sabii si pistoale), de-a piratii (cu sabii si scuturi, cu bandane), s-au jucat cu masinutele, trenurile, au alergat iar, au descoperit jucariile muzicale si au inceput sa le porneasca pe toate. Inevitabil s-au mai si certat, dar i-am impacat. Sa nu credeti ca nu interveneam. Incercam sa controlam totusi situatia. 
  • Cred ca singurele momente cand erau calmi au fost cand le-am asezat masa si mai tarziu la tort cand i-am pus pe toti sa sufle in lumanari. S-au distrat sa gaseasca pahare personalizate: le lipisem poze pe pahare ca sa le gaseasca mai usor, sa-si puna masti sis a sufle in trompete.
  • Pe scurt, copiii s-au distrat de minune, au plecat acasa toti fericiti nevoie mare si dornici sa reia experienta. Noi, parintii, am ramas cu jucarii sparte, rupte, casa vraiste, am strans vreme de 2 ore. Lla final ne-am intins pe pat si am zacut.
La urmatoarea aniversare (tot iarna, deci tot in casa) am zis ca suntem smecheri si am decis sa fie tot acasa, dar sa chemam animatoare.
  • Le-am avut ca invitate pe Alba-ca-Zapada si pe Frumoasa Adormita. Exceptional! S-au ocupat de copii, au controlat situatia de minune cu tot felul de jocuri si de joculete care mai de care. 
  • Petrecerea s-a intins pana tarziu (pe cheltuiala noastra, ce-i drept), dar ca o concluzie: casa intreaga, jucarii intregi, copiii s-au distrat si au stat cuminti sa fie pictati, au intrat in toate jocurile propuse de printese, au mancat frumos. 
  • Am strans in urma lor doar 45 minute, costurile au fost considerabile pentru tariful animatoarelor.
Asa ca am decis sa facem altfel: sa incercam si varianta cu inchirierea unui loc de joaca pentru a aniversa ziua de nastere a copilului.
  • Preturile sunt variate in functie de oferta lor si cererile tale. Depinde ce doresti si cat poti plati, insa nu se depaseste orarul stabilit pentru ca sunt programate alte petreceri. Trebuie sa iti faci programul luand in calcul si transport la si de la locul de joaca.
  • Asa ca: totul trebuie sa se desfasoare in acel interval de timp clar stabilit in prealabil, copiii sunt antrenati in tot felul de jocuri de catre animatorii locului de joaca (in functie de preferintele parintilor se stabilesc personajele, tipul de jocuri: face-painting, modelare baloane, jocuri educative).
  • Daca au un loc prevazut pentru parinti, acestia pot ramane sa-si vada copiii cum se joaca. 
  • Costa conform datelor stabilite (unii parinti includ si ceva de mancare pentru ceilalti parinti care raman).  Pentru ca se termina la ora stabilita, partea dificila este sa-i iei pe copii din mijlocul jocului si sa le spui "gata!".
Pentru noi a treia varianta ni s-a parut cea mai buna din punctul de vedere al lipsei bataii de cap, insa daca te gandesti la deplasarea la locul respectiv ar fi bines a alegi ceva aproape de casa intru-cat piticii sunt obositi si abia asteapta sa ajunga acasa.
 
 
Antoaneta Smaranda: www.piticidarvoinici.wordpress.com

Foto: Qualituplrclub.com; Rockinkids.com