ACASA  »  Timp liber  »  Sarbatori traditii si obiceiuri  »  Botezul - indatoririle parintilor

Categorii

 

SFATUL

 

Botezul - indatoririle parintilor

Autor: Mami_Isis, Irina Mateescu 2010-09-17
Ce au de facut parintii la botez.
 
In cazul Botezului, greul cade pe nasi si tehnic parintii ar trebui doar sa se bucure de evenimentul in sine. Ei bine, acum nu prea mai este asa! Daca doriti ca totul sa iasa perfect, si nu va permiteti sa anagajati o firma specializata,voi, parintii trebuie sa lucrati cot la cot cu nasii si sa puneti la punct toate detaliile.
 
Nu sunt tocmai indatoriri, dar sunt lucruri de care trebuie sa va ocupati personal:
 
  • in primul rand trebuie alesi nasii pentru cel mic: fie nasii de cununie, fie dintre prietenii apropiati sau rude. Nu este necesar ca cei doi sa formeze un cuplu si mai nou copilul poate avea si un singur nas sau nasa. De asemenea, prin unele zone se poarta alegerea mai multor perechi de nasi. Decizia va apartine! Trebuie doar sa fiti siguri ca viitori nasi sunt persoane de nadejde, pe care va puteti baza pentru ca ei sunt cea de-a doua pereche de parinti pe care copilul ii primeste, cei spirituali.
  • alegerea Bisericii unde va avea loc botezul (deja am discutat despre asta) si programarea datei si orei din timp
  • alegerea locatiei unde va avea loc petrecerea de dupa Botez: poate fi acasa, la un restaurant sau oriunde va place.
  • alegerea si trimiterea invitatiilor. Acum pe piata sunt sute de modele din care puteti alege, sau daca aveti inspiratie va puteti crea o invitatie personalizata (ceea ce si recomand de altfel!).
  • alegerea meniului si a muzicii. Aici va orientati in functie de gusturi si de locatia aleasa. Daca organizati ceva mai restrans acasa atunci un bufet suedez ar fi mai potrivit, pe cand la un restaurant puteti alege ceva mai complex;
  • aducerea certificatului de nastere al copilului la Biserica (unele biserici chiar cer si o copie dupa acesta);
  • cumpara un cadou nasilor drept multumire pentru ca devin parintii spirituali ai copilului lor.
Dupa cum vedeti sunt destule de facut, si cu siguranta la lista asta se vor mai aduga si alte multe alte maruntisuri si detalii de ultim moment. Important e sa nu va incalciti in ele si sa uitati de ceea ce este mai important: botezul in sine. Savurati fiecare moment, pentru ca acesta este un eveniment unic.
 
Inca un sfat: Alege un fotograf profesionist pentru un album foto de botez care sa va bucure peste ani si ani!