ACASA  »  Timp liber  »  Sarbatori traditii si obiceiuri

Categorii

 

SFATUL

 

Sarbatori, traditii si obiceiuri

Fiecare sarbatoare te invaluie in parfumul copilariei, cel mai fericit si inmiresmat dintre toate! Sarbatorile inseamna traditii si obiceiuri, cadouri si petreceri! 

Afla mai multe despre:

  • sarbatorile, traditiile si obiceiurile in cinstea copilului: Botezul, Taierea Motului / Ruperea Turtei 
  • sarbatorile traditionale si obiceiurile din Romania: Craciun, Mos Nicolae, Paste, ziua Romaniei 

Te asteptam cu idei si sfaturi practice, adunate de la parinti. Bucura-te de sarbatori!

Foto: freedigitalphotos.net 

 

Targ de martisoare

create de copii

Duminica, 24 februarie, va avea loc cea de-a sasea editie a Targului de martisoare Bambi, in Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) din Bucuresti, intre orele 10:00 si 13:00 (pe aleea principala de langa foisorul de la intrarea din str. Campia Libertatii). 

 

Cadouri de Craciun

calendarul personalizat

Am gasit un cadou de Craciun care sa emotioneze orice parinte, bunic, unchi si matusa! Propunerea Bam-Bum este calendarul personalizat cu fotografiile copilului tau.

 

ZIua de nastere a copilului

acasa sau altundeva?

Pentru cei mai multi parinti, serbarea zilei de nastere a copilului acasa pare a fi cea mai buna. De ce? Pentru ca se gandesc la costurile suplimentare pe care le implica inchirierea locurilor de joaca special amenajate pentru copii. Dar a doua varianta inseamna mult mai putine batai de cap. Afla avantajele si dezavantajele reale.
Foto: Qualituplrclub.com

 
 

Prima baita

dupa Botez

Exista un adevarat ritual al primei baite de dupa botez la romani, transmis din generatie in generatie.

 

Taierea motului

Ruperea turtei

Dupa nastere, aniversarea primei luni de viata si botez vine urmatorul eveniment important atat din viata ta ca parinte cat si a bebelusui (care nici nu mai poate fi numit bebelus de acum) si anume implinirea varstei de un anisor.

 

Mos Nicolae

traditii & obiceiuri

Perioada magica a cadourilor incepe devreme in iarna, cu miros de portocale si covrigei sau chiar de ciocolata, de Mos Nicolae! Ti-am pregatit un articol dedicat acestei sarbatori minunata, cu traditii romanesti si traditii de pe glob!

 
 

Botezul ortodox, traditii

Nasii de botez

Aici incepe o lista lunga, pentru ca nasii sunt principalii responsabili de acest eveniment. Bineinteles ca in functie de zona si de preferinte se mai pot adauga si altele la lista, dar in mare, urmatoarele sunt indatoririle lor.

 

Botezul

ce fac parintii

Daca vrei sa iasa perfect, si nu va permiteti sa anagajati o firma specializata, trebuie sa lucrati cot la cot cu nasii si sa puneti la punct toate detaliile.

 

Botezul

Ortodox si Catolic

Afla cum si unde se tine botezul ordotox si cel catolic. Asemanari si deosebiri.

 
 

Tatal meu este

Mos Craciun

Din tolba “amintirilor de luna decembrie” s-a nascut povestioara “Tatal meu este Mos Craciun”.
 

Bam-Bum

am facut 1 an!

LA MULTI ANI! tuturor Bam-Bum-icilor: mamici, tatici, bunici si, bineinteles, micutilor!

 

1 decembrie`

ziua Romaniei

Din 1990, romanii sarbatoresc Ziua Nationala in data de 1 decembrie, fiind o sarbatoare publica a Romaniei, conform Legii nr. 10 din 31 iulie 1990 (publicata in Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990) si Constitutiei Romaniei din 2003, (articolul 12, alineatul 2).