ACASA  »  Timp liber  »  Activitati in spatii inchise  »  Atelierele Sea Rex pentru copii - dinozaurii 3 D

Categorii

 

SFATUL

 

Atelierele Sea Rex pentru copii - dinozaurii 3 D

Autor: Irina Mateescu 2011-09-23

Atelierele pentru copii Sea Rex - dinozaurii 3 D, pe 24 si 25 septembrie 2011 la Cinema City Cotroceni. Evenimentele marcheaza lansarea filmului Sea Rex 3 D: Calatorie in Lumea Preistorica (Sea Rex 3D: Journey to a Prehistoric World), din 23 septembrie 2011. 

Copii sunt asteptati de un MC, care le va povesti copiilor despre dinozauri, dupa care le va adresa intrebari. Copiii care vor raspunde corect vor castiga premii constand din obiecte promotionale cu tematica SEA REX 3D. In paralel se vor desfasura si ateliere de face painting si colorat imagini desenate in prealabil de organizatori.

 
Noul documentar educational IMAX 3D, Sea Rex 3D: Calatorie in Lumea Preistorica, se lanseaza vineri 23 septembrie, la sala Samsung IMAX din incinta Cinema City Cotroceni.

Productia filmului, realizata de studiourile europene N3D LAND Productions si Mantello Brothers Productions, a durat 4 ani si a presupus o investitie de 5 milioane $. Filmul este dublat in limba romana de Mihai Dinvale. In Romania, documentarul va rula in varianta dublata.

Documentarul prezinta o calatorie in timp de 41 de minute in universul acvatic de acum 200 de milioane de ani, stapanit de reptilele marine, supranumite T-Rex-ul marilor. Acestea, datorita marimii impunatoare si a abilitatii innascute de a prada, stapaneau marile cu 20 de milioane de ani inainte ca dinozaurii sa cutreiere pamantul.
 
“Sea Rex 3D reprezinta o invoatie in ceea ce priveste imbinarea dintre stiinta si divertisment”, au declarat Pascal Vuong si Ronan Chapalain, co-scenaristii si co-regizorii filmului. “Suntem incantati sa implicam cinefilii intr-o experinta 3D de exceptie, care depaseste traditionalul documentar IMAX, datorita unui scenariu original bazat pe o poveste interesanta, datorita graficii computerizate 3D de ultima generatie, reconsituirilor istorice si implicarii paleontologilor celebri, cu ajutorul carora stiinta a prins viata.”
 
Filmul ii are in distributie pe Richard Rider in rolul lui Georges Cuvier, considerat a fi parintele paleontologiei vertebratelor, si Chloe Hollings, in rolul unei tinere cu imaginatie bogata, aflate in vizita la Muzeul de Stiinte Naturale din Londra. Documentarul se bazeaza pe un scenariu realizat de Pascal Vuong, Rick Dowlearn si Ronan Chapalain si prezinta o schita originala a lui Franck Marchal. Producatorii filmului sunt Catherine & Pascal Vuong si Francois Mantello. In plus, sub conducerea savantului de top, Dr. Nathalie Bardet, a fost organizata o echipa de doctori in paleontologie menita sa ii ghideze pe traducatori.
 
Formatul IMAX digital continua sa se bazeze pe doua proiectoare separate, care folosesc lentilele patentate IMAX. Claritatea sporita a imaginii de pe ecran se imbina cu noua versiune a sistemului de sonorizare. Sunetul digital necomprimat, emis de difuzoarele patentate IMAX elimina cea mai mare parte din distorsiuni, iar calitatea acestuia sporeste senzatia de imersiune caracteristica experientei IMAX.