ACASA  »  Timp liber  »  Activitati in spatii inchise  »  Atelierele Lemon Tree pentru copii - te joci si inveti

Categorii

 

SFATUL

 

Atelierele Lemon Tree pentru copii - te joci si inveti

Autor: Irina Velcescu 2013-03-12
Lemon Tree – te joci si inveti
 
Avand eu insami o micuta Bam, am trecut prin clasica problema de a gasi activitati recreative pentru cei mici. Cred ca e foarte important sa-i oferi copilului o gama cat mai larga de activitati din care, mai tarziu, se pot naste adevarte pasiuni sau simple hobby-uri, sau, pur si simplu afla cat mai multe lucruri, acum cat e mic. Asa s-a nascut ideea Lemon tree – te joci si inveti intr-un inceput de decembrie in 2012.
Prin Lemon Tree dorim sa le oferim altor copii ceea ce le oferim si copiilor nostri. Vrem sa le oferim o paleta de posibilitati. Sa descopere singuri ce le place sau (de ce nu?) ce nu le place. Pentru asta am adunat o echipa de oameni pasionati, talentati si dedicati, carora le placa sa-i invete pe cei mici, sa le impartaseasca din secretele meseriei lor si, cel mai important, sa se joace cu cei mici! Suntem o echipa de actori profesionisti care a cooptat alaturi profesionisti ai celorlalte arte: coregrafie, pictura, muzica.
In principiu fiind vorba de copii nostri nu am facut rabat de la calitate si am antrenat cele mai profesioniste resurse. Fie ca e vorba de dansuri moderne, de balet, de pictura, chitara sau actorie (activitati programate in timpul saptamanii) trainer-ii sunt profesionisti in domeniile predate, absolventi de Universitate.
 
Ce facem in week-end la Atelierele Lemon Tree?
Ne-am gandit cum am putea face ca joaca sa duca la ceva constructiv si educativ: asa am venit cu ideea de Artcraft - o serie de work-shop-uri de dezvoltare a îndemanarii si creativității de tip handcraft/lucru manual.
La fiecare întalnire avem o tema noua, provocatoare si distractiva pe care, pe parcursul atelierului, o ducem pana la capat explicand, pas cu pas, ce e de făcut. Ideea atelierului este de a antrena îndemânarea dar și creativitatea și imaginația fiecărui copil si la sfarsit fiecare pleaca acasa cu o creatie proprie.
 
Ce fac parintii cat cel mic e la atelier?
Atelierele noastre de week-end dureaza o ora si jumatate timp in care parintii ii pot astepta pe cei mici la o cafea sau un cappuccino, sau pot fugi repede la cumparaturi stiind ca cei mici sunt in siguranta. Unii parinti au temeri legate de integrarea copilului in echipa, in grup, raspunsul lui la provocari etc., si tocmai de aceea am organizat un salon special pentru parinti despartit de camera de lucru a copiilor printr-o usa cu geam, astfel incat in timp ce bei o cafea sa poti urmari cum se descurca cel mic. Copilul uita de prezenta parintelui iar usa cu geam functioneaza ca un webcam  pe tot parcursul atelierului. 
 
Noutati Lemon Tree
Pentru primavara aceasta am pus la punct un nou atelier - In jurul lumii, un atelier de cultura generala: la fiecare întalnire vom porni in extraordinara aventura de a explora o tara anume de pe glob. Invatam despre animalele si plantele care traiesc in zona respectiva, vom afla o poveste reprezentativa din folclorul (sau autorii) tarii, vom arunca o privire asupra arhitecturii si artelor, vom asculta muzica specifica si vom confecționa un mic obiect reprezentativ pentru țara pe care o exploram.
 
Ateliere pentru cei mari
Vrem sa fim un centru de discutii deschise si, tocmai de aceea, am initiat si ateliere pentru parinti: o data pe luna, prof. univ. dr. Pavel Chirila, autor a numeroase carti si tratate medicale, intemeietorul clinicii de terapii alternative Naturalia si al centrului de ingrijiri paliative Sfanta Irina, vorbeste parintilor la Lemon Tree pe diverse teme legate de o nutritie sanatoasa si stil de viata. Totodata vrem sa venim in intampinarea posibilelor probleme care pot aparea in comunicarea dintre parinti si copii si dr. Georgeta Constantinescu raspunde intrebarilor parintilor in cadrul atelierului De vorba cu psihologul.
 
Programul nostru complet il gasiti pe www.lemon-tree.ro, iar noutatile sunt prezentate pe www.facebook.com/lemontree.ro.