ACASA  »  Timp liber  »  Activitati in spatii inchise  »  Activitati edu-creative pentru copii

Categorii

 

SFATUL

 

Activitati edu-creative pentru copii

Autor: Bam-Bum.ro 2013-07-22
Activitati edu-creative pentru copii
 
Activitatile creative au un rol foarte important in educatia si dezvoltarea viitorului adult. Creativitatea, aceasta coordonata  importanta a personalitatii, trebuie ajutata, stimulata pentru a ajunge sa fie cat mai roditoare. Pentru ca, asa cum bine cunoasteti, aceasta este generatoare de nou, fiind conditia naturala a progresului.
 
Exista in Bucuresti o Academie destinata imaginatiei celor mici, un loc ce pune pe primul plan incurajarea acesteia prin cursuri si activitati diverse, folosind o mare varietate de materiale. Academia de Creativitate pentru copii feel smART isi propune sa descopere materialul creativ pe care fiecare copil il primeste prin nastere  si sa il puna in valoare printr-o serie de activitati ce au la baza fundamentul artistic si imaginativ.
 
Copii 1-3 ani
Incercand sa aplice un concept cu rezultate remarcabile in toata lumea occidentata, Academia de Creativitate le propune copiilor cu varsta intre 1-3 ani, dar si parintilor sau bunicilor acestora sesiuni speciale de playgroup! Astfel, timp de doua ore, cei mari si mici vor fi invitati sa socializeze, sa comunice si sa petreaca timp de calitate impreuna.  Copiii de varsta mica vor gasi jucarii diverse pe care sa le exploreze , in timp ce adultii vor schimba idei si pareri legate de comportament, obiceiuri si alte subiecte de discutie despre aceasta categorie de varsta.
 
Copii 4-8 ani
Pentru copiii de 4-8 ani Academia de Creativitate dezvolta cursuri de modelaj in lut, pictura, textile si podoabe. Aceste activitati sunt adaptate varstei oferindu-le micutilor posibilitatea de a le incerca pe toate pentru a descoperi singuri care este cea mai potrivita pentru ei.
 
In cadrul cursurilor de modelaj micutii vor avea ocazia sa lucreze cu lut, invatand sa descompuna lumea inconjuratoare in forme simple, aproape de intelegerea lor. Elementele modelate de copii vor fi arse intr-un cuptor de ceramica, oferindu-le astfel rezistenta in timp, putand fi pastrate ani intregi pe rafturile de acasa.
 
Cursurile de textile se adreseaza tuturor copiilor pasionati de elementele textile, de carpe, ate, sfori si care manifesta o predispozitie pentru a le folosi in jocurile lor. Acestia vor fi incurajati si ajutati sa creeze forme geometrice cu rol decorativ, precum si animale sau elemente vegetale.
 
Cursurile de podoabe reprezinta o varianta placuta de petrecere a timpului pentru fetite, propunandu-le o gama diversa de tehnici prin care isi pot confectiona podoabe frumoase produse de propria imaginative.
 
Copii 9-12 ani
Copiilor mai mari Academia le-a pregatit o varietate de preocupari creative folosind aceleasi tehnici dar cu teme diferite, adaptate varstei lor.
 
Cursurile de modelaj reprezinta o mare provocare pentru acestia, micii creatori fiind invitati sa imagineze compozitii complexe, folosind lutul ca material de lucru. Aceste activitati stimuleaza gandirea tridimensionala si reprezinta un exercitiu excelent de manualitate si originalitate. Toate lucrarile vor fi arse intr-un cuptor de ceramica, colorate cu angobe si glazuri speciale pentru ceramica.
 
La cursurile de textile copiii invata sa croiasca, sa conceapa o papusa sau o piesa vestimentara pentru aceasta, sa asambleze materiale textile pentru obtinerea celor mai spectaculoase forme. Cursantii invata despre cusut si asamblaj textil transformand aceasta preocupare intr-o compozitie complexa ce le va putea decora camera la final.
 
Cursurile de podoabe satisfac tendinta spre feminitate a fetelor propunandu-le tehnici diverse prin care pot crea accesorii spectaculoase. Folosind tesaturi, argila, fimo, margele, bucati de lemn, samburi si coji naturale, cursantele vor mesteri bijuterii frumoase pe care le vor purta cu placere ulterior.
 
Toate detaliile despre cursurile si activitatile creative dezvoltate de Academia de Creativitate le puteti gasi pe www.feelsmart.ro precum si pe pagina de facebook Feel SmART!