ACASA  »  Timp liber  »  Activitati in aer liber  »  Strada de C'arte

Categorii

 

SFATUL

 

Strada de C'arte

Autor: Antonescu PR 2011-09-19
7 zile de poveste la Strada de C’Arte.
 
Timp de 7 zile, incepând cu 17 septembrie, ora 17:00 si pana in 24 septembrie, ora 24:00, bucurestenii si vizitatorii Capitalei sunt invitati de BCUB sa participe la evenimentul cultural in aer liber denumit STRADA DE C’ARTE. Astfel, in premiera, str. C.A. Rosetti si strazile Boteanu si Golescu se transforma intr-o zona pietonala animata de teatru, de muzica, pictura, film, internet gratuit si ateliere de creatie pentru copii, de 14 edituri si 14 birouri de arhitectura.  
 
Toate standurile de carte au fost create special pentru acest eveniment, plecand de la ideea de carte deschisa, cu un design simplu, functional, elegant si mai ales unitar. 
 
Pentru toţi cei care isi doresc sa experimenteze un eveniment cultural “altfel”, BCUB propune o abordare proaspata a ideii de targ de carte, sub titulatura „legalizam traficul de cultura”. Vizitatorii vor regasi titluri de carte romaneasca si straina de la cele mai importante edituri si vor afla care sunt cele mai semnificative lansari de carte ale sezonului. De asemenea, vor putea participa la seminarii de arhitectura, unde vor cunoaste unele dintre cele mai tinere si mai apreciate birouri de arhitectura din Romania. Aula BCUB va gazdui spectacole de teatru, concerte si filme selectate de Transilvania Film, toate evenimentele fiind cu intrare libera. 
 
În paralel, organizatorii au pregatit si o flota de biciclete, dar si internet wireless gratuit in tot perimetrul STRADA DE C’ARTE, gratie hot spoturilor oferite de ORANGE.   
 
Zone de lounge au fost pregatite in plina strada de Readers Cafe si Libro Bistro, într-o amenajare de exceptie si meniuri pe masura, potrivite si pentru cei mici, care sunt invitati sa-si manifeste creativitatea sub indrumarea voluntarilor de la Institutul pentru Management si Dezvoltare Durabila. 
 
Seara, dupa ce programul de studiu din BCUB ia sfarsit, vizitatorii sunt indrumati sa participe la tururi ghidate prin cladirile bibliotecii, de mare valoare arhitecturala, restaurate si extinse, ce reunesc multa cultura si istorie.