ACASA  »  Timp liber  »  Activitati in aer liber  »  Sport in familie - sursa de energie

Categorii

 

SFATUL

 

Sport in familie - sursa de energie

Autor: Cristian Paleologu 2011-09-12
Vom incerca sa-ti prezentam cateva activitati in aer liber pentru toti membrii familiei.
 
Fotbalul
Un joc de fotbal promoveaza munca in echipa, rabdarea si ambitia. Pe langa faptul ca este un sport usor de invatat si practicat, s-a dovedit stiintific ca fotbalul este un sport complex care creste mobilitatea fizica, mentine inina sanatoasa, ajuta la slabit si creste flexibilitatea, puterea si rezistenta la efort.
 
Inotul
Inotul creste rezistenta, autodisciplina si perseverenta. Putine alte sporturi au la fel de multe beneficii pentru sanatate ca inotul. Cei care practica acest sport sunt mai puternici si mai flexibili.
 
Mersul pe bicicleta
Este cel mai bun mod de a-ti petrece timpul cu familia, in mod activ. Mersul pe bicicleta va aduce impreuna ca o familie, il invata pe copil ca trebuie sa depuna efort pentru a realiza ceva si il va face mai rezistent.
 
Volei
Desi e un sport frumos si usor de invatat si jucat, voleiul pare sa fi fost uitat cand vine vorba de activitati in familie. Voleiul se poate juca pe plaja sau pe iarba si nu necesita neaparat o minge mare si grea ca in jocul profesionist, merge foarte bine si una de plastic, eventual foarte colorata, ca sa fie mai usor de gasit prin iarba si sa atraga privirile copiilor. Este un sport foarte antrenant, care promoveaza munca in echipa.
 
Badminton
Badmintonul ii invata pe copii sa fie disciplinati, sa ramana calmi, sa joace corect si sa fie agili. Nu necesita echipament special in afara de rachete si fluturas si poate fi jucat de numai doi jucatori. Pe langa faptul ca e amuzant si antrenant, badmintonul creste rezistenta, stimuleaza reactiile si agilitatea privirii.

Foto: Freedigitalphotos.net