ACASA  »  Timp liber  »  Activitati in aer liber  »  Plimbare cu balonul

Categorii

 

SFATUL

 

Plimbare cu balonul

Autor: Cristian Paleologu 2011-09-12
Copilului tau ii plac jocurile in care il ridici in aer? Iti cere sa faci “avionul” din cand in cand? Avem mai jos cateva informatii pentru tine si poate pentru o experienta frumoasa pentru intreaga familie.
 
O oaie, o rata si un cocos. Echipajul primului balon cu aer lansat de Pilatre De Rozier in septembrie 1783. Doctorul Samuel Fergsson, personajul romanului „Cinci saptamani in balon” scris de Jules Vernes, este insa cea mai cunoscuta persoana care a ajuns in nacela unui balon cu aer. Ar mai fi Katherine Heigl si Gerard Butler in „Ugly Truth” („Adevarul gol-golut”), dar asta tine de sectiunea romantica a site-ului.
 
Aventuroasa, romantica, relaxanta sau stiintifica, plimbarea cu balonul cu aer este o experienta unica. Nu stiu daca exista o varsta adecvata la care sa faci o calatorie de acest gen, insa poti sa vezi daca copilului tau ii place incercand sa-l prinzi in activitati de construire a unui minibalon cu aer, citindu-i povesti despre aceste lucruri sau ascultand impreuna cu el un audiobook.
 
Ofertele pentru aceste calatorii sunt variate. Pretul mediu este de 500-600 € si va fi calculat in functie de cate ore vreti sa petreceti la o altitudine care poate ajunge la 1.000 de metri. O nacela poate sa transporte pana la 5 persoane (sau echivalentul a 500 de kg).
 
Orele propice pentru zborul cu balonul sunt la rasaritul si apusul soarelui atunci cand atmosfera este calma, iar privelistea foarte deosebita. Decolarea si aterizarea sau aterizarile sunt line si placute.
 
Durata unui zbor este de aproximativ o ora dar, zborurile se pot desfasura si pe o durata mai mare de 2 ore.

Dupa aterizare urmeaza o scurta ceremonie de botez a aerului si inmanarea diplomelor pentru cei care au zburat pentru prima data cu balonul.

Foto: Freedigitalphotos.net