ACASA  »  Timp liber

Categorii

 

SFATUL

 

Timp liber

Timpul liber - profita de el la maxim, impreuna cu familia! Vei gasi in aceasta sectiune informatii si sfaturi pentru:

  • Vacantele in familie: unde sa pleci, cum sa te pregatesti
  • Sarbatori - traditii si biceiuri. Cum te pregatesti de sarbatori, ce traditii trebuie sa respecti
  • Activitatile in aer liber - unde poti iesi si ce activitati sa practici
  • Activitatile in spatii inchise - unde poti merge si ce poti face acasa sau in alte spatii inchise.
Foto: freedigitalphotos.net
 

Atelierele Sea Rex pentru copii

dinozaurii 3 D

Atelierele pentru copii Sea Rex - dinozaurii 3 D, pe 24 si 25 septembrie 2011 la Cinema City Cotroceni. Copii vor asculta povesti despre dinozauri si cei care vor raspunde corect la intrebari vor castiga premii SEA REX 3D. In paralel se vor desfasura siateliere de face painting si colorat imagini desenate in prealabil de organizatori.

 

Strada

de C'arte

7 zile de poveste la Strada de C’Arte: 17 septembrie, ora 17:00 - 24 septembrie, ora 24:00, in premiera, str. C.A. Rosetti si strazile Boteanu si Golescu se transforma intr-o zona pietonala animata de teatru, de muzica, pictura, film, internet gratuit si ateliere de creatie pentru copii, de 14 edituri si 14 birouri de arhitectura.  
 

O aventura pe

Transfagarasan

Transfagarasanul este una dintre cele doua sosele aflate la cea mai mare altitudine din Romania, urcand pana la 2042 m.
Foto: Barajulvidraru.ro

 
 

Carti minunate

Elif Shafak

Cartile lui Elif Shafak, traduse in peste 35 de limbi, se bucura de un succes considerabil, iar revista The Economist vede in ea un rival promitator al unui alt scriitor turc de faima internationala, Orhan Pamuk, Washington Times. 

 

Sport in familie

sursa de energie

Vom incerca sa-ti prezentam cateva activitati in aer liber pentru toti membrii familiei.
Foto: Freedigitalphotos.net 

 

Plimbare

cu balonul!

Copilului tau ii plac jocurile in care il ridici in aer? Iti cere sa faci “avionul” din cand in cand? Avem mai jos cateva informatii pentru tine si poate pentru o experienta frumoasa pentru intreaga familie.
Foto: Freedigitalphotos.net 

 
 

Delta

Dunarii

Tom Sawyer sau Huckleberry Finn poate sa ajunga oricine. Eroii din „Toate panzele sus!” pot sa ajunga foarte repede in familia ta. Delta Dunarii poate ajunge cel mai frumos teritoriu de joaca, dar si de vacanta.
Foto: Cazare.net, Viziteazalumea.ro 

 

Prima baita

dupa Botez

Exista un adevarat ritual al primei baite de dupa botez la romani, transmis din generatie in generatie.

 

Taierea motului

Ruperea turtei

Dupa nastere, aniversarea primei luni de viata si botez vine urmatorul eveniment important atat din viata ta ca parinte cat si a bebelusui (care nici nu mai poate fi numit bebelus de acum) si anume implinirea varstei de un anisor.

 
 

Mos Nicolae

traditii & obiceiuri

Perioada magica a cadourilor incepe devreme in iarna, cu miros de portocale si covrigei sau chiar de ciocolata, de Mos Nicolae! Ti-am pregatit un articol dedicat acestei sarbatori minunata, cu traditii romanesti si traditii de pe glob!

 

Botezul ortodox, traditii

Nasii de botez

Aici incepe o lista lunga, pentru ca nasii sunt principalii responsabili de acest eveniment. Bineinteles ca in functie de zona si de preferinte se mai pot adauga si altele la lista, dar in mare, urmatoarele sunt indatoririle lor.

 

Botezul

ce fac parintii

Daca vrei sa iasa perfect, si nu va permiteti sa anagajati o firma specializata, trebuie sa lucrati cot la cot cu nasii si sa puneti la punct toate detaliile.