ACASA  »  Stiri  »  PSIHOLOG si PSIHOTERAPEUT

Categorii

 

SFATUL

 

PSIHOLOG si PSIHOTERAPEUT

Specialistii Bam-Bum in psihologie au abordat o serie de subiecte care privesc familia, mama si copilul: la ce sa te astepti daca ai unul sau mai multi copii din punctul de vedere al personalitatii lor si ce inseamna legatura mama - copil.

Specialistii BamBum in Psihoterapie te sfatuiesc cum sa procedezi in cele mai variate situatii de familie, cum ar fi divortul, violenta, furia sau cum faci fata depresiei postantale, cum sa iti privesti corpul dupa nastere.

Daca ai intrebari, te asteptam sa ne contactezi pentru a gasi impreuna raspunsul consilierului psihologic.

Foto: freedigitalphotos.net 

 

Depresia

reactiva

Primii 10 factori stresori in viata unui individ sunt in ordine descrescatoare ca intensitate: decesul sotului/sotiei, divortul, decesul unui membru apropiat al familiei, separarea maritala, ranirea sau boala personala severa, pierderea serviciului, condamnarea la detentie, decesul unui prieten apropiat, sarcina, reajustarea in afaceri. 

 

Copiii respinsi

Ce se intampla cu ei?

Un copil respins emotional, neacceptat cu bucurie asa cum este el, criticat, batjocorit, umilit sau chiar batut ajunge sa se simta extrem de mic si neimportant, asa cum s-a simtit si Ratusca cea urata din basmul lui Andersen. Dar se poate transforma in lebada cea frumoasa daca este spijinit!

 

Umilirea copilului

in public

Umilirea – lovirea copilului in public, pe strada, in fata altor persoane sau in fata clasei - afecteaza imaginea de sine a copilului, il invata ca nu are valoare pentru adult. 
Foto: Nospank.net 
 
 

De ce mint copiii

Reactia parintilor

De ce mint copiii? De ce bataia nu dezvata un copil de minciuna? Copiii, ca si oamenii mari, se gandesc ca trebuie sa para mai buni pentru ca nu stiu ca sunt suficient de buni asa cum sunt.
 

Decalogul

unui tata de nota 10

Tatii au rolul lor foarte important in cresterea copiilor. Iar modul in care ei reusesc sa-si joace acest rol influenteaza radical evolutia copiilor. Cel mai important este ca tatii si copiii sa ajunga sa faca echipa.

 

10 sfaturi practice

pentru parintii furiosi

Psihologul Andreea Biji, de la Salvati Copiii Romania, ne invata cum sa evitam ca parinti izbucnirile si crizele de nervi de fata cu copiii.

 
 

Nevoile emotionale

ale copilului

Parintii sunt adesea atat de preocupati de nevoile materiale, biologice ale copilului, de procurarea hranei  in cel mai concret sens al cuvantului, incat adesea uita - sau nici macar nu isi pun problema - cat de importanta este pentru copilul lor cealalta hrana, care nu se pune in farfurie: cea emotionala. 
Foto:fashioncentral.pk
 
 

Violenta in scoli

de ce se bat copiii?

Andreea Biji, psiholog Salvati Copiii, a raspuns pentru Bam-Bum la intrebarile referitoare la violenta in scoli, a copiilor intre ei, ca urmare a “educatiei” primite acasa.

 

Constelatia familiala

si ordinea nasterii

Afla cum este influentata personalitatea copiilor tai si la ce sa te astepti daca copilul tau este singur la parinti.
Foto: flickr.com 

 
 

Relatia mama

nou-nascut

Mama este cea mai in masura sa inteleaga nevoile copilului si sa-i ofere tot ceea ce are nevoie inca din primele momente ale vietii. 
Foto: freedigitalphotos.net 

 

Metoda Mifne - terapie pentru copilul autist

si familia sa

Caracterizat printr-o diversitate extrem de mare de manifestari autismul infantil constituie o problema majora a psihiatriei si psihologiei contemporane. Chiar daca nu putem vorbi azi de vindecarea autismului, recuperarea partiala a unor cazuri, ca urmare a interventiei in plan medical si psihologic este o certitudine incurajatoare.

 

Violenta in familie

bataia copilului

Violenta este prezenta in familiile noastre prin folosirea pedepsei fizice si a cuvintelor umilitoare la adresa copiilor. Diana Stanculeanu, psihoterapeut, Salvati Copiii ne explica acest fenomen si ce consecinte poate avea asupra dezvoltarii copilului.

 
 

Cum invatam copilul sa-si controleze reactiile de furie

in 7 pasi

Reactiile de furie ale copilului trebuie controlate. Psihoterapeutul Diana Stanculeanu de la Salvati Copiii Romania iti dezvaluie strategia in 7 pasi prin care sa invatam copilul sa-si controleze aceste reactii de furie, pe care orice parinte vrea sa le cunoasca!
Foto: Swervechurch.wordpress.com

 

Eviti psihiatrul

eviti VINDECAREA

Depresia, insomnia, problemele de nutritie si problemele sexuale sunt doar o parte dintre afectiunile care se trateaza cu succes la psihiatru. Afla mai multe despre un tratament de specialitate si de ce nu ar trebui sa te feresti de psihiatru!

 

Cum scapi de tendinta de

a fi perfecta corporal

De ce ne respingem pe noi insine? E o intrebare la care ar fi de dorit sa ne raspundem de fiecare data cand emitem despre noi idei critice si acide. Citeste sfatul psihoterapeutului.

 
 

Divortul

si copiii

Copilul trebuie sa inteleaga ca nu se desparte mama de tata ci sotia de sot. Parintii raman in continuare parinti si dupa divort.
Foto: Divorcefamilyguide.com