ACASA  »  Stiri  »  PEDIATRU

Categorii

 

SFATUL

 

PEDIATRU

In sectiunea Sfatul specialistului Pediatru gasiti cele mai ultile informatii despre bolile si afectiunile copilului vostru. 

Foto: freedigitalphotos.net

 

Diareea si constipatia

la copil

Dr. Ingrid Balan, medic specialist pediatru de la Centrul Medical Medsana despre diareea si constipatia la copil.

 

Colicile abdominale

la bebelusi

Nu exista parinte care sa nu fi auzit de colici, dar exista multi parinti care nu s-au confruntat cu aceasta problema, deci nu dispera! Afla ce sunt colicile abdominale, cat dureaza si ce medicamente exista in farmacii pentru ameliorarea simptomelor!

 

Greutatea mica

a nou-nascutului

In functie de luna de sarcina in care a intervenit nasterea, greutatea mica poate avea diferite explicatii.

 
 

Nu neglijati Boala Lyme

transmisa de capuse

Este bine sa ferim copiii de capuse, sa ii inspectam in fiecare zi, iar cand observam o capusa, sa mergem imediat la medic. Boala Lyme poate avea complicatii deosebit de severe.

 

Schemele de vaccinare

0-14 ani

Copilul trebuie sa primeasca un set de vaccinuri obligatorii care ii vor creea anticorpi si il vor proteja de unele boli periculoase cum ar fi Hepatita B sau tuberculoza. 

 

Inaltimea si greutatea

copilului 0-14 ani

Dezvoltarea copilului de la nastere pana la adolescenta trebuie urmarita atent, atat de catre parinte cat si de medicul pediatru. Foto: Livestrong.com 

 
 

Rujeola

Pojarul

Rujeola sau pojarul este una dintre bolile copilariei. Afla cum se manifesta, care pot fi complicatiile, cand sa chemi medicul si cum se trateaza!

 

Rubeola

poajarul mic

Rubeola, numita si pojarel sau pojarul mic este una din cele mai intalnite boli ale copilariei. Afla despre semnele si imptomele bolii si cum se trateaza.

 

Varicela

Varsatul de vant

Varicela este cunoscuta mai mult cu denumirea de varsat de vant. AFla cum se manifesta si cum se trateaza.

 
 

Oreionul

la copii

Cazurile de oreion sunt des intalnite la copii. Afla cum se manifesta si cum se trateaza oreionul.

 

Ce este

scorul APGAR

Scorul APGAR sau nota primita de copil la nastere ste o modalitate eficienta de a verifica adaptarea functiilor vitale ale organismului copilului la conditiile de viata extrauterina.

 

Bebelusul

prematur

Bebelusul nascut inainte de termen se numeste prematur. Daca s-a nascut cu cateva saptamani inainte de termen, exista posibilitatea sa fie pus in incubator.