ACASA  »  Sarcina  »  Lunile de sarcina

Categorii

 

SFATUL

 

Lunile de sarcina

Afla tot ce trebuie sa stii despre lunile de sarcina, dezvoltarea bebelusului pe saptamani si cum anume va reactiona organismul mamei.
Este cea mai frumosa perioada din viata unei femei, pentru ca prin se creaza o noua fiinta.


DEZVOLTAREA BEBELUSULUI                                              GRAVIDA 

                                               Trimestrul I de sarcina
Sarcina, luna 1 (saptamanile 1 - 4) - Bebelusul
          Sarcina, luna 1 (saptamanile 1 - 4) - Mama
Sarcina, luna 2 (saptamanile 5 - 8) - Bebelusul          Sarcina, luna 2 
(saptamanile 5 - 8) - Mama


Foto: freedigitalphotos.net

 

Sarcina, luna 1

dezvoltarea Copilului

Prima luna de sarcina: saptamanile 1-4 de sarcina reala (saptamanile 3 - 6 de amenoree)Este inceputul unui proces incomparabil: vei deveni mama! Organismul tau functioneaza acum continuu pentru crearea unei noi fiinte!
Foto: babiesonline.com 
 

Sarcina, luna 1

Mama

Tu, ca mama, primesti de la organism semnele clinice ce anunta sarcina: sanii si uterul cresc in volum, hormonii isi fac simtita prezenta. Nu te speria, secretiile vaginale devin mai abundente. Mergi la ginecolog!
Foto: freedigitalphotos.net  

 

Sarcina, luna 2

dezvoltarea Copilului

Saptamanile 5-8 de sarcina reala (saptamanile 7 - 10 de amenoree). Copilul tau creste luna aceasta de la 5 mm la 3 cm. Ii vei putea vedea nasul, gura, ochii si urechile.
Foto: ourbabyhuman.com 
 
 

Sarcina, luna 2

Mama

A doua luna de sarcina, pentru viitoarea mama. Sanii se dezvolta si uterul creste in volum, spre inainte. Pielea devine pe zi ce trece tot mai intinsa si pot aparea vergeturile. Mergi neaparat la ginecolog si trece pe lista si stomatologul.
Foto: askamum.co.uk 
 

Sarcina, luna 3

dezvoltarea Copilului

A 3-a luna de sarcina. Saptamanile 9 - 13 de sarcina reala (saptamanile 11 - 15 de amenoree). In aceasta perioada bebelusul creste de la 10 grame si 5,5 cm lungime la 65 de grame si 12 cm lungime! Este de 40 000 de ori mai mare decat oul de la care a pornit!
Foto: ourbabyhuman.com 
 

Sarcina, luna 3

Mama

Iata-te ajunsa si in a treia luna de sarcina. Uterul tau este acum de marimea unui grepfrut, moale la pipait. Inima iti bate mai repede datorita cresterii volumului de sange ce trebuie deplasat.