ACASA  »  Sarcina  »  Controalele in sarcina

Categorii

 

SFATUL

 

Controalele in sarcina

Este foarte important ca pe durata sarcinii sa mergi periodic la doctor, atat la medicul de familie cat si la obstretician si ginecolog! 

Ecografiile si controalele lunare, impreuna cu analizele de sange si secretii sunt singura cale de a tine sub control buna desfasurare a sarcinii si evolutia bebelusului.

Medicul care iti urmareste sarcina te poate ghida corect spre tipul de nastere pe care este bine sa-l alegi si eventual spre tipul de anestezie. Afla mai multe!

Foto: babble.com

 

Excelenta in

ECOGRAFIE

Calitatile echipamentului VOLUSON E8 Expert BT 12 sunt In primul rand legate de imaginea anatomica exceptionala pe care o ofera, care permite explorarea fatului de la varste foarte mici, in primul trimestru, in cele mai mici detalii. 

 

Dezvoltarea bebelusului in saptamanile de sarcina

greutatea si lungimea

Inca de la inceputul sarcinii, fiecare bebelus creste in ritmul lui. Afla care sunt reperele medii pentru greutatea si lungimea bebelusului in saptamanile de sarcina.

 

Preeclampsia

Toxemia gravidica

Preeclampsia, cunoscuta si ca toxemia gravidica, ascunde in spatele numei sau o afectiune des intalnita: hipertensiunea arteriala nou instalata. De obicei apare dupa saptamana a 20-a de sarcina, afectand aproximativ una din zece gravide.
Foto: Topnews.in 

 
 

Nasterea prematura

cauze si complicatii

O nastere este considerata prematura sau inainte de termen atunci cand aceasta are loc inainte de implinirea a 36-37 de saptamani de la ultima amenoree, insa nu este considerata grava decat daca are loc inainte de saptmana 34.
Foto: Kccatalyst.com 

 

Tratamentul cu ovule

in sarcina

Ovulele, niste capsule moi care pot fi administrat atat pe cale orala cat si vaginala, fac parte din tratamentul standard al afectiunilor legate de insuficienta secretiei de progesteron si/sau pentru a ajuta sarcina sa ajunga la termen.

 

Depistarea

anomaliilor fatului

Exista 1 sansa din 50 ca bebelusul sa se nasca cu o anomalie, fie ea minora sau severa. Din acest motiv, in ultimele decade au fost elaborate tot felul de teste speciale pentru ca aceste anomalii sa poata fi depistate in timpul sarcinii.
Foto: Freedigitalphotos.net