ACASA  »  Sarcina  »  Conceptie

Categorii

 

SFATUL

 

Conceptia copilului tau

Preconceptia. Conceptia. Fertilitatea. Perioadele fertile. Fertilizarea in vitro. Afla tot ce trebuie sa stii despre conceperea copilului tau.

  • Care sunt perioadele fertile in ciclul menstrual al unei femei si cum folosesti testele de fertilitate.
  • Cand iti faci testele de sarcina
  • Care sunt cauzele infertilitatii.  
  • Ce este fertilizarea in vitro.
Foto: Freedigitalphotos.net
 

Dereglarile

de ovulatie

Un semnal important, care indica faptul ca organismul feminin este pregatit pentru conceptie, este prezenta ovulatiei. Tocmai de aceea, faptul ca disfunctia ovulatorie constituie una dintre cele mai frecvente cauze ale infertilitatii in cazul femeilor, este o problema tot mai presanta pentru cuplurile care incearca sa conceapa un copil.

 

Infertilitatea la Barbati

cauze majore

Desi de multe ori in momentul in care un cuplu nu poate concepe se presupune automat ca femeia este de vina, in aproape jumatate din cazuri infertilitatea este cauzata de o problema masculina. 
Foto: Ovarysensitive.wordpress 

 

Infertilitatea la Femei

cauze majore

Un cuplu este considerat infertil in conditiile in care dupa 12 luni de contact sexual regulat si neprotejat nu reuseste sa conceapa un copil. Afla cauzele infertilitatii la femei! 
Foto: Ovarysensitive.wordpress

 
 

Factori de risc care afecteaza

fertilitatea cuplului

Desi in 90% dintre cazuri se poate stabili cu exactitate cauza infertilitatii unui cuplu, ramane un 10% pe care nici macar medicii nu-l pot explica si care este pus pe seama factorilor de risc si conditiilor noastre de trai.

 

Fertilizarea

in vitro

In ultimele cateva decade tratamentele de fertilitate s-au imbunatatit semnificativ, primul pas in aceasta directie fiind facut in Anglia in anul 1970, cand primul copil a fost conceput intr-o eprubeta
Foto: Health.howstuffworks.com 
 

Determina sexul copilului

intr-un mod distractiv

Una dintre cele mai dorite informatii pe care mamicile vor sa le afle sunt cele legate de sexul copilului (fie ca sunt inainte sau dupa conceptie). Afla sexul copilului tau, prin metoda calendarului chinezesc.
Foto: cuddlybearsagain.blogspot