ACASA  »  Sarcina

Categorii

 

SFATUL

 

Sarcina

Foto: freedigitalphotos.net

Totul despre sarcina.

Ti-am pregatit cele mai utile informatii legate de sarcina.

  • ConceptiaFie ca te gandesti la un bebe, deja ai inceput sa lucrezi la conceperea lui sau deja esti gravida, articolele de mai jos te vor ghida prin fiecare etapa de preconceptie si sarcina. Afla care sunt perioadele fertile, care sunt cauzele infertilitatii si ce presupune fertilizarea in vitro. 
  • Afla tot ce trebuie sa stii despre lunile de sarcina, dezvoltarea bebelusului pe saptamani si cum anume va reactiona organismul mamei. 
  • Trebuie sa fii la curent cu importanta controalelor in sarcina si ce presupun ele. 
  • Iti devoalam secretul calculului pentru DPN - data posibila a nasterii. 
  • Nu scapa din vedere wellnesul in sarcina, avem sfaturi naturiste speciale pentru aceasta perioada minunata care este sarcina.
 

Sarcina, luna 9

dezvoltarea Copilului

Ultima luna de sarcina. Saptamanile 36 - 39 de sarcina reala (saptamanile 38 - 41 de amenoree). Atat voi cat si bebelusul asteptati cu nerabdare marea intalnire. Filmulet: travaliul si nasterea!
Foto:  oukrop.blogspot.com 
 

Sarcina, luna 9

Travaliul si nasterea

Sarcina, luna a noua. Poti ajunge in orice moment la maternitate, nasterea putand avea loc oricand in aceasta luna!
Foto: pregnancynew.com 

 

Depistarea

anomaliilor fatului

Exista 1 sansa din 50 ca bebelusul sa se nasca cu o anomalie, fie ea minora sau severa. Din acest motiv, in ultimele decade au fost elaborate tot felul de teste speciale pentru ca aceste anomalii sa poata fi depistate in timpul sarcinii.
Foto: Freedigitalphotos.net
 
 

Conceptia si

mostenirea genetica

Ambii parteneri contribuie deopotriva la conceptie si deci la mostenirea genetica pe care o transmit copilului. Genele parintilor se unesc si se arnajeaza in 23 de perechi de cromozomi (lanturi de ADN care poarta codul genetic). 
Foto: freedigitalphotos.net

 

Importanta ecografiei

in sarcina

Ecografia reprezinta una dintre investigatiile obligatorii din timpul sarcinii, fiind in acelasi timp si prima fotografie din albumul bebelusului. Aceasta prima ecografie, transvaginala, ajuta la detectarea unei eventuale sarcina extrauterina.