ACASA  »  Nasterea  »  Imediat dupa nastere

Categorii

 

SFATUL

 

Imediat dupa nastere

Imediat dupa nastre, este momentul cand apar toate intrebarile legate de copil. Tu, ca proaspata mamica, trebuie sa stii ce sa le ceri membrilor familiei, ce anume ai nevoie la maternitate si cand bebe vine acasa. 
Sotul trebuie sa se ocupe de inregistrarea copilului si eventual impreuna cu bunicii, de cumpararea celor necesare pentru aducerea acasa a bebelusului.

  • Unde se dupun actele pentru inregistrarea copilului sau ce cumparaturi trebuie sa faceti pentru venirea acasa de la maternitate. 
  • Daca nasterea a fost prematura, ce urmeaza?
  • Daca copilul are o greutate mica, ce avem de facut?
  • Cum te pregatesti pentru venirea acasa a bebeluslui.

Acestea sunt doar o parte dintre subiectele pe care le-am abordat, special pentru tine.

Foto: freedigitalphotos.net

 

Depresia

postnatala

Dupa ultimele studii efectuate depresia postnatala (in toate formele ei) a ajuns sa afecteze aproximativ 80% din proaspetele mamici, acest procent marindu-se anual cu cate putin. In functie de intensitatea simptomelor si a duratei depresiei putem vorbi despre doua mari categorii: depresia usoara si depresia post-partum.

 

Declararea si inregistrarea copilului

iesirea din maternitate

In Romania, pentru ca mama si bebelusul sa plece acasa, tatal este cel care trebuie sa se ocupe de declararea si inregistrarea copilului. Daca parintii nu sunt casatoriti, mama trebuie sa se prezinte la oficul starii civile pentru a inregistra copilul. Ti-am pregatit lista cu actele necesare in fiecare situatie!
 

Scorul

APGAR

Scorul Apgar (intalnit si sub forma de “cifra”, “indice”) este o modalitate eficienta de a verifica adaptarea functiilor vitale ale organismului copilului la conditiile de viata extrauterina.
Foto: Pregnancy-calendars.net 

 
 

Bebelusul prematur - Incubatorul

si alimentatia

Incubatorul este un fel de uter artificial, sub forma unei “ladite” din plastic, prevazuta cu gauri prin care mama si personalul medical poate atinge copilul nascut prematur. Aliementatia prematurului depinde de dezvoltarea stomacului. 
Foto: Visualstatistics.net 

 

Greutatea mica

la nastere

Bebelusii care la nastere inregistreaza o greutate mica pot fi impartiti in doua categorii: PREMATURI (nascuti inainte de a 37-a saptamana de sarcina) si DISMATURI (nascuti la termen dar cu o greutate scazuta fata de normal).
Foto: Sciencedaily.com 

 

Bebe vine acasa

lista cu ce ai nevoie

Am facut pentru voi o listuta cu obiectele necesare imediat cum bebelusul si mamica vin de la maternitate tocmai pentru a reduce pe cat posibil binecunoscutele o mie si unu de drumuri, la farmacii sau la magazine, din prima zi acasa a bebelusului vostru.