ACASA  »  Nasterea

Categorii

 

SFATUL

 

Nasterea

Dupa multele luni de asteptare, minunea se produce si nasti! Afla ce insemna nasterea, cum decurge travaliul, care sunt diferentele intre nasterea natura si cezariana.
Afla de pe Bam-Bum tot ce tine de nastere si nu te feri sa iti intrebi ginecologul sau obstreticianul, orice nelamuriri ai! Este foarte important sa cunosti ce tipuri de anestezii sunt indicate pentru fiecare tip de nastere.
Epiziotomia, spre exemplu, se practica la nasterea naturala - afla ce inseamna! Dar despre perioada de lauzie ai auzit?
Ti-ai ales maternitatea la care sa nasti? Stii cum arata sala de nastere?  

Foto: Sciencedaily.com

 

Depresia

postnatala

Dupa ultimele studii efectuate depresia postnatala (in toate formele ei) a ajuns sa afecteze aproximativ 80% din proaspetele mamici, acest procent marindu-se anual cu cate putin. In functie de intensitatea simptomelor si a duratei depresiei putem vorbi despre doua mari categorii: depresia usoara si depresia post-partum.

 

Declararea si inregistrarea copilului

iesirea din maternitate

In Romania, pentru ca mama si bebelusul sa plece acasa, tatal este cel care trebuie sa se ocupe de declararea si inregistrarea copilului. Daca parintii nu sunt casatoriti, mama trebuie sa se prezinte la oficul starii civile pentru a inregistra copilul. Ti-am pregatit lista cu actele necesare in fiecare situatie!
 

Scorul

APGAR

Scorul Apgar (intalnit si sub forma de “cifra”, “indice”) este o modalitate eficienta de a verifica adaptarea functiilor vitale ale organismului copilului la conditiile de viata extrauterina.
Foto: Pregnancy-calendars.net 

 
 

Bebelusul prematur - Incubatorul

si alimentatia

Incubatorul este un fel de uter artificial, sub forma unei “ladite” din plastic, prevazuta cu gauri prin care mama si personalul medical poate atinge copilul nascut prematur. Aliementatia prematurului depinde de dezvoltarea stomacului. 
Foto: Visualstatistics.net 

 

Greutatea mica

la nastere

Bebelusii care la nastere inregistreaza o greutate mica pot fi impartiti in doua categorii: PREMATURI (nascuti inainte de a 37-a saptamana de sarcina) si DISMATURI (nascuti la termen dar cu o greutate scazuta fata de normal).
Foto: Sciencedaily.com 

 

Despre nastere

saptamani si DPN

Sarcina normala: 38 sau 40 de saptamani? Durata sarcinii si data posibila a nasterii se calculeaza in doua moduri la fel de corecte si des utilizate. Afla cum!
Foto: Freedigitalphotos.net 
 
 

Bebe vine acasa

lista cu ce ai nevoie

Am facut pentru voi o listuta cu obiectele necesare imediat cum bebelusul si mamica vin de la maternitate tocmai pentru a reduce pe cat posibil binecunoscutele o mie si unu de drumuri, la farmacii sau la magazine, din prima zi acasa a bebelusului vostru.

 

Nasterea

semne si simptome

Cele 9 luni magice au trecut cu bine. A sosit momentul primei intalniri cu puiutul. Ce trebuie sa stii despre semnele si simptomele nasterii, pentru a sti cand trebuie sa pleci la maternitate.
Foto: Freedigitalphotos.net  

 

Nasterea- monitorizarea copilului si

travaliul mamei

Exista modalitati variate prin care se poate urmari starea copilului in timpul travaliului si nasterii, unele maternitati practicand monitorizarea fetala continua. Mama aflata in travaliu poate sa-si calmeze durerea cu sau fara ajutorul medicamentelor.
Foto: Freedigitalphotos.net  

 
 

inregistrarea nou-nascutului

in Bucuresti

Trebuie sa depui actele pentru trusoul nou-nascutului, alocatia copilului 0-2 ani, alocatia pentru nou-nascut, indemnizatie sau negatie? 

 

Constelatia familiala

si ordinea nasterii

Intr-o familie cu doi sau mai multi copii, oricat ne-am stradui,  nu vom gasi doi copii la fel, cu aceleasi caracteristici sau asemanari. Afla cum influenteaza ordinea venirii pe lume, personalitatea copiilor!

 

Primul copil

tati - ep. 1

Sarcina si nasterea prin ochii unui tatic, care se intreaba daca mai vrea si al doilea copil.