ACASA  »  Gastronomie  »  Reteta saptamanii  »  Vinete evantai la cuptor

Categorii

 

SFATUL

 

Vinete evantai la cuptor

Autor: Rosefofo 2013-03-18
Reteta saptamanii 18 - 24 Martie 2013. Concurs castigat de Rosefofo
 
Vinete evantai la cuptor 
  • 2-3 vinete mari - nu se taie cotorul ci doar se transeaza pe orizontala 
  • 2 rosii taiate rondele (eu n-am avut   )
  • Cateva frunze oregano proaspat ori 1 lingurtiza uscat 
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • Cateva felii subtiri de cascaval/mozzarella ori chiar si branza feta
  • 2-3 lingurite parmezan dat prin razatoare
  • 1 catel usturoi 
  • Condimente: sare, piper.
 
Noi fiind carnivori, am adaugat cativa carnaciori picanti facuti in casa (scoasa pielitza si lasata doar umplutura) - nu am mai adaugat usturoi. 
 
Preparare: 

1. Vinetele se spala apoi fara a taia "cotorul" se cresteaza pe lung de la varf spre coditza sa obtinem un evantai - aveti grija sa fie feliile destul de groase  . Se plaseaza intr-un vas yena. 

2. Uleiul de masline, oregano si usturoiul se fac pasta in blender.

3. Vinetele se sareaza bine pe ambele fete si apoi se maseaza cu uleiul aromat.Pe fiecare felie se preseaza parzeman, si apoi se pun intre felii branza/mozzarella/cascaval, cate o felie de rosii si in cazul meu umplutura de carnat   . Le mai condimentam inca putin pe deasupra cu sare si piper.

4. Se pune tava la cuptor pentru aprox 45 min - pentru 20 min eu am tinut vasul acoperit in cuptor apoi l-am descoperit.

Pofta buna!