ACASA  »  Gastronomie  »  Reteta saptamanii  »  Pate de soia picant

Categorii

 

SFATUL

 

Pate de soia picant

Autor: Samsara 2013-07-08

Pate de soia picant

Reteta saptamanii 08 - 14 Iulie 2013. Concurs castigat de Samsara.   

Ingrediente:

  • 500 g boabe soia 
  • 2 morcovi 
  • 2 radacini de patrunjel 
  • 3 cepe 
  • 5 catei de usturoi 
  • sare de mare grunjoasa 
  • piper 
  • boia dulce 
  • praf de chilly 
  • 2 rosii 
  • cca 500 ml ulei de floarea soarelui.

Preparare:

1. Boabele de soia se lasa la inmuiat in apa rece, peste noapte.

2. A doua zi se schimba apa si se pun la fiert. Cu soia trebuie sa ai rabdare, mie mi-a fiert cam 4-5 ore. Dupa o ora am schimbat apa si apoi am pus apa fierbinte proaspata, 2 cepe tocate, morcovul si patrunjelul taiate cubulete.

3. Gusti mereu soia sa vezi daca s-a patruns, cand este ok, adaugi sare si o ceapa calita impreuna cu cele 2 rosii taiate cubulete. Mai lasi sa fiarba si sa scada apa.

4. Iei oala de pe foc, scurgi zeama in exces si blenduiesti totul bine, daca mai e nevoie mai pui putina apa. Apoi incepi sa adugi sare, piper, chilly, usturoiul presat si ulei, ca pentru maioneza.

5. Te opresti cu uleiul atunci cand consideri ca pateul are consistenta dorita.

Pofta buna!