ACASA  »  Gastronomie  »  Reteta saptamanii  »  Focaccia cu ceapa rosie

Categorii

 

SFATUL

 

Focaccia cu ceapa rosie

Autor: Samsara 2013-06-17
Focaccia cu ceapa rosie
Reteta saptamanii 17 - 23 Iunie 2013. Concurs castigat de Samsara.
 
Foarte buna calda, dar si rece.
 
Ingrediente:
  • 600 g faina neagra
  • o lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • o cana de apa calduta
  • 1 plic drojdie de bere
  • 5-10 linguri ulei de masline
  • 3 cepe rosii
  • sare grunjoasa
  • putin ulei.
 
Preparare:
 
1. Faina cu praful de drojdie, sarea si zaharul se amesteca. Se adauga apa calduta si uleiul, putin cate putin. Se framanta un aluat omogen, suficient de tare si de elastic. Se unge cu ulei si se framanta. Se repeta operatiunea de cateva ori. Se lasa la dospit o ora.
 
 
2. Se framanta putin, se intinde o foaie subtire, care se pune in tava tapetata cu hartie d ecopt sau unsa cu ulei. Se unge cu ulei si deasupra se presara ceapa taiata rondele, care a stat 30 de minute impreuna cu sare si ulei de masline.
 
 
3. Se coace cca 25 de minute si apoi se portioneaza.

Pofta buna!