ACASA  »  Gastronomie  »  Reteta saptamanii  »  Curcan in vin si suc de portocale

Categorii

 

SFATUL

 

Curcan in vin si suc de portocale

Autor: Ingerasii_anului 2013-04-08
Reteta saptamanii 08 - 14 Aprilie 2013. Concurs castigat de Ingerasii_anului.
 
Ingrediente 
  • 2 pulpe de curcan, intregi; 
  • o cana cu vin alb demidulce; 
  • 2 portocale; 
  • 50 ml ulei masline; 
  • un catel usturoi; 
  • boia de ardei; 
  • cimbru; 
  • 1/2 lingurita condimente pentru curcan; 
  • rozmarin; 
  • piper, sare dupa gust; 
  • salvie (eu nu am avut si nu am pus).
 
Mod de preparare 
  1. Pulpele dezosate si fara pielita le-am taiat si le-am asezat intr-o tava. 
  2. Uleiul l-am amestecat cu condimetele, si cu o pensula de bucatarie, am uns bine carnea pe toate partile, apoi am lasat-o la rece 2 ore, sa se patrunda bine aromele. 
  3. Apoi am adaugat vinul si zeama de la o portocala si am pus tava la cuptor, la 200 grade, acoperita cu capac (sau cu folie de aluminiu), pana este aproape gata carnea(aprox. o ora si jumate), apoi am adaugat sucul de la cealalta portocala si am mai lasat la cuptor 15-20 minute. 
 
Totul a fost delicios! Pofta buna!