ACASA  »  Gastronomie  »  Reteta saptamanii  »  Cartofi evantai

Categorii

 

SFATUL

 

Cartofi evantai

Autor: Daniela 2010-11-01
Reteta saptamanii 1 - 7 noiembrie 2010. 
Concurs castigat de Daniela.

Ingrediente :
  • 1 kg cartofi lunguieti;
  • 5 linguri ulei de masline;
  • 200 g cascaval/branza telemea;
  • condimente ( eu prefer cimbrul).
Mod de preparare:

1. Cartofii se curata si se cresteaza in forma de evantai. Atentie: crestati destul de adanc, dar feliile cartofului sa ramana totusi unite. La una din extremitatile cartofului se pune coada unei  linguri de lemn si cartoful se feliaza usor pana se ajunge  cutitul in coada lingurii de lemn, aceea va fi “cotorul” evantaiului. Dupa ce ati crestat toti cartofii, incercati sa rasfirati usor feliile sub forma de evantai.
2. Intr-un vas de sticla termorezistent (yena) se pun 3 linguri de ulei si se unge bine fundul si peretii vasului. Apoi se aseaza cartofii.
3. Deasupra cartofilor se pun 2 linguri de ulei de masline, in asa fel incat sa patrunda prin fiecare evantai si se presara condimentele.
4. Se pune capacul si se da la foc mediu pana se inmoaie usor cartofii. Apoi se scoate vasul.
5. Se presara deasupra cartofilor cascaval ras sau branza telemea  si se mai da la cuptor cam 10 minute ( fara capac) ca sa prinda usor crusta si sa se topeasca cascavalul/branza.
6. Se servesc fierbinti cu smantana .

Pofta buna!