ACASA  »  Gastronomie  »  Desertul saptamanii  »  Rulada cu gem de caise, cacao si nuci

Categorii

 

SFATUL

 

Rulada cu gem de caise, cacao si nuci

Autor: Miutza 2013-04-01
Desertul saptamanii 01 - 07 Aprilie 2013. Concurs castigat de Miutza.
 
Ingrediente pentru 2 rulade:
  • 1/2 litru de lapte,
  • 1/2 pachet de unt topit,
  • 3 linguri de faina alba,
  • 5 oua,
  • 1 borcan de gem de caise,
  • 2 linguri de cacao,
  • 200-300 grame nuci macinate.
Preparare: 

1. Laptele se fierbe, se adauga si se topeste o jumatate de pachet de unt si apoi se pun in compozitia fierbinte trei linguri de faina.
2. Dupa ce aceasta compozitie se mai raceste, se adauga 5 galbenusuri pe rand, apoi 5 albusuri batute spuma.
3. Se da la cuptor, vreo 30-35 de min.
4. Se scoate, se acopera cu un servet umed si dupa ce se raceste se taie in doua (din aceasta compozitie ies 2 rulade), se scoate pe un celofan si se umple dupa preferinte. Cea din imagine e umpluta cu gem de caise, doua linguri de cacao si nuci macinate. 
 
Aluatul se poate folosi si ca aperitiv, umplut cu ciuperci, cascaval sau crema de branza.

Indulcire placuta!