ACASA  »  Gastronomie  »  Desertul saptamanii  »  Prajitura cu gem de capsuni

Categorii

 

SFATUL

 

Prajitura cu gem de capsuni

Autor: Echipa Bam-Bum.ro 2013-10-07
Prajitura cu gem de capsuni
 
Desertul saptamanii 07 - 13 Octombrie 2013. Concurs castigat de Samsara.
 
Ingrediente:
  • 3 oua,
  • 1 cana de zahar,
  • 1 cana de ulei,
  • esenta de vanilie,
  • cam 700 g faina alba,
  • 1 pliculet praf de copt,
  • 1 borcan de 400 g gem de capsuni de casa.
 
Preparare:
 
1. Ouale se spumeaza bine cu zaharul si cu un praf de sare, pana cand devine o crema mai albicioasa. Se adauga uleiul, rand pe rand, ca pentru maioneza.
 
 
2. Adaugi apoi esenta de vanilie, faina si praful de copt. Nu pune toata faina deodata, tot asa putin cate putin si amesteci cu mana. Trebuie sa rezulte un aluat omogen, neelastic.
 
 
3. O treime din aluat o dai pe razatoare, dar direct in tava.
 
4. Intinzi cele 2/3 de aluat si le pui intr-o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Ungi foaia cu gemul si apoi razi deasupra aluatul ramas.
 
5. Coci aproximativ 30 de minute la foc mic.
 
6. Lasi prajitura la racit complet si abia apoi o portionezi.

Indulcire placuta! Reteta este perfecta pentru copii.