ACASA  »  Gastronomie  »  Desertul saptamanii  »  Prajitura cu branza de vaci si ciocolata

Categorii

 

SFATUL

 

Prajitura cu branza de vaci si ciocolata

Autor: Miutza 2013-04-08
Desertul saptamanii 08 - 14 Aprilie 2013. Concurs castigat de Miutza.
 
Ingrediente:
  • 200 de biscuiti graham/digestivi/de taratze,
  • 80 g de unt topit,
  • 3 linguri de zahar,
  • 1 kg de branza de vaci,
  • 1 cana de zahar,
  • 3 linguri de faina alba,
  • 3 linguri de samntana,
  • 3 oua,
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • coaja de portocala, rasa,
  • 100 grame ciocolata de menaj,
  • 1 mana de migdale (sfaramate in blender).
Preparare: 
  1. Biscuitii se baga la blender pana devin praf, apoi se amesteca cu untul topit si 3 linguri de zahar.
  2. Se tapeteaza cu amestecul rezultat fundul si peretii unei forme detasabile si se da la cuptor vreo 8-10 min. Acesta-i aluatul. 
  3. Crema: 1 kg de branza de vaci, se amesteca cu 1 cana de zahar si 3 linguri de faina, la mixer de preferinta. Adaugam 3 linguri de smantana si 3 oua, zaharul vanilat si coaja de la o portocala (a fost geniala, i-a dat un gust fenomenal). Se lasa la cuptor vreo ora si un pic. Cand o scoti din cuptor se presara deasupra ciocolata de menaj amestecata cu migdale faramitate.
Absolut geniala, va rog sa ma credeti pe cuvant, una din cele mai bune prajituri pe care le-am mancat vreodata. Bine, evident, e chestie de gust, poate fi privita si ca o pasca.

Indulcire placuta!