ACASA  »  Gastronomie  »  Desertul saptamanii  »  Prajitura Bounty Bars

Categorii

 

SFATUL

 

Prajitura Bounty Bars

Autor: Ingerasii_anului 2013-03-18
Deserul saptamanii 18 - 24 Martie 2013. Concurs castigat de Ingerasii_anului
 
Prajitura Bounty Bars
 
Ingrediente pentru blat:
- 125 g. unt
- 100 g. zahar brun
- 3 oua
- 200 g. faina
- 2 linguri cacao
- 3 linguri lapte
- 1 lingurita plina praf de copt.
 
Ingrediente pentru Crema de cocos:
- 300 ml. lapte
- 3 linguri rase de gris
- 100 g. unt
- 100 g. zahar
- 100 g. nuca de cocos
Daca sinteti mari amatori de crema dublati cantitatile de la crema de cocos. Veti obtine o prajitura si mai savuroasa.
 
Insiropat (optional):
- lapte caramel sau lichior de cocos
 
Glazura:
- 200 g. ciocolata de lapte
- 50 g. unt sau 1 lingura ulei
 
Mod de preparare:
1. Blatul:
Se freaca untul cu zaharul (compozitia trebuie sa fie spumoasa). Se adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga laptele. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt, si se cern printr-o sita. Se incorporeaza in crema de unt.
Sau daca sunteti pe fuga ca mine le amestecati pe toate, le mixati bine cu mixerul, la sfarsit se adauga faina, cacaua si praful de copt si gata.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( de cca. 30 cm. lungime si 20 cm. latime) si se introduce in cuptorul in prealabil incalzit. Se lasa cca. 18-20 de minute la 180 grade C. Se lasa apoi blatul la racit.
 
Siropul:
Se prepara un lapte caramel si se insiropeaza blatul (se caramelizeaza 2 linguri de zahar, nu tare, pentru ca devine amar, si se stinge cu cca. 100 ml. lapte rece. Se lasa pe foc pana cand zaharul se topeste, dupa care se insiropeaza blatul). Daca folositi lichior, devine si mai simplu 
 
Crema:
Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc pana se ingroasa. Se adauga nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine. Se mai tine pe foc cca. 2-3 minute si se toarna fierbinte peste blatul racit (se niveleaza crema)
 
Glazura:
Se rupe ciocolata in bucati si se topeste impreuna cu uleiul sau untul moale, tinut la temperatura camerei, la bain-marie sau la microunde. Se toarna glazura deasupra cremei de cocos.
Se lasa prajitura la frigider pentru cca.1 ora, dupa care se feliaza (cu un cutit incalzit) si se serveste.
 
Daca vreti sa taiati frumos prajitura, trebuie sa aveti un bol cu apa fierbinte langa voi si sa inmuiati lama cutitului in apa de fiecare data cand taiati (o stergeti usor de un prosop de bucatarie inainte). Sau daca nu va deranjeaza uleiul, ungeti lama cu ulei, si tot asa, taiati, stergeti, taiati, etc 
Si nu taiati de mai multe ori pana ajungeti dintr-un capat in altul ci dintr-o data. Pentru asta aveti nevoie de un cutit bine ascutit si lung 
 
Sfat: Daca vi se intampla cumva sa vi se taie glazura de ciocolata, va spun ce trebuie sa faceti ca sa o “reparati” : tot ce trebuie sa faceti este sa puneti o lingura sau doua de apa foarte rece (chiar un cub-doua de gheata) in crema si isi revine imediat. 

Indulcire placuta!