ACASA  »  Gastronomie  »  Desertul saptamanii  »  Mini tarte cu capsuni

Categorii

 

SFATUL

 

Mini tarte cu capsuni

Autor: Samsara 2013-07-08
Mini tarte cu capsuni
 
Desertul saptamanii 08 - 14 Iulie 2013. Concurs castigat de Samsara.
 
 
Ingrediente:
  • aluat fraged
  • budinca de vanilie
  • capsuni proaspete
  • 1 plic de gelatina granule.
Ingrediente pentru Aluatul fraged:
  • 250 g faina 000
  • 125 g unt
  • 125 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare.
Ingrediente pentru Budinca:
 
  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • o lingura esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 500 ml lapte
  • 1 pachet de unt.
Preparare aluat fraged:
1. Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si cu untul taiat bucatele ( untul trebuie sa stea la temperatura camerei 20 de minute ). Se freaca untul cu faina, in palme, pana rezulta un fel de aluat nisipos.
 
2. Se adauga zaharul pudra si cel vanilat. Amestecam cu mana, punem si cele 2 galbenusuri si framantam un aluat omogen. Invelim bila de aluat in folie de plastic si o dam 30 de minute la frigider.
 
3. Scoatem aluatul, il intindem si decupam forme rotunde, care le coacem pe fundul tavilor de briose si astfel obtinem cosulete.
 
Preparare budinca:
1. Galbenusurile se spumeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga esenta de vanilie, apoi faina si la final laptele fierbinte.

2. Se pune toata compozitia la fiert pe baie de aburi. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda si se lasa pe foc pana se ingroasa.

3. Se toarna compozitia intr-un bol si se mixeaza bine cu mixerul ca sa nu fie colocoloase. Cand budinca e doar calduta se adauga si untul la temperatura camerei si se incorporeaza cu mixerul.
 
Asamblare:
Gelatina se pune in apa la hidratat, cum scrie pe plic. Se topeste si se pensuleaza fiecare cosulet in parte, se lasa la uscat. Apoi se umple cosurile cu budinca, capsuni si se pensuleaza putin cu gelatina.
 
Pofta buna! Indulcire placuta!