ACASA  »  Gastronomie  »  Desertul saptamanii  »  Milch Schnitte

Categorii

 

SFATUL

 

Milch Schnitte

Autor: Ingerasii_anului 2013-03-25
Desertul saptamanii 25 - 31 Martie 2013. Concurs castigat de Ingerasii_anului.
 
Ingrediente:
 
Blat:
- 4 oua
- 120 g. zahar
- 100 g. faina
- 15 g. cacao
 
Crema de lapte:
- 200 ml. frisca
- 175 g. lapte condensat
- 100 ml. lapte
- 6 g. gelatina
- 1 lingura, doua de miere
- esenta vanilie
 
Mod de preparare:

1. Batem galbenusurile cu zaharul; adaugam faina cernuta impreuna cu cacaua si putin din albusul spumat cu un praf de sare. Incorporam si restul de albus.

2. Se imparte compozitia rezultata in doua si se coc 2 foi/blaturi, separat, in tava tapetata cu hartie de copt, la 180 grade C- 8-10 min.
O alta varianta ar fi sa se coaca un blat intreg, intr-o forma mai mare, care mai apoi se va taia in doua. O parte se aseaza pe platou, deasupra vine crema, iar cealalta parte se aseaza “capac” 

3. Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte.
Gelatina se topeste in 50 ml lapte cald (pe baie de abur, fara a o fierbe -se distrug proprietatile) apoi se adauga amestecului cu lapte condensat. Adaugam si mierea.

4. Batem frisca (cu intaritorul) pana se intareste bine si se amesteca cu compozitia de lapte.

5. Lasam crema la rece 30-40 minute, amestecand de 2 ori intre timp. (Nu trebuie sa se inchege, doar sa capete consistenta, sa nu mai fie fluida).

6. Turnam crema intre foi si lasam la frigider cateva ore pana se intareste, dupa care o feliem !!! 

Indulcire placuta!