ACASA  »  Gastronomie  »  Desertul saptamanii  »  Cheesecake cu zmeura

Categorii

 

SFATUL

 

Cheesecake cu zmeura

Autor: Samsara 2013-06-17
Cheesecake cu zmeura
Desertul saptamanii 17 - 23 Iunie 2013. Concurs castigat de Samsara.
 
Este foarte bun si racoros, pentru o vara calda.
 
Ingrediente:
 
1. Pentru blat:
  • 400 g biscuiti digestivi
  • 160 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 50 g cacao;
 
2. Pentru umplutura:
  • 1 kg branza dulce de vaci
  • zahar dupa gust (cca 1 cana )
  • coaja de la 1 lamaie mare
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 4 oua
  • 200 g smantana
  • 3 linguri cu varf de faina;
 
Pentru jeleul de zmeura:
  • 500 g zmeura
  • zahar dupa gust
  • 3 foi de gelatina.
 
Preparare:
 
1. Biscuitii se fac pulbere cu un robot de bucatarie. Se adauga zaharul si cacaua si se amesteca bine. Untul se topeste, se lasa putin la racorit si se amesteca cu biscuitii.
 
 
2. O forma rotunda cu diametrul de 26 cm se unge cu putin ulei, se pune compozitia de biscuiti si se tapeteaza fundul si marginile, dar nu pana sus. Se da la cuptorul preincalzit pentru 5-10 minute.
 
 
3. Intre timp amestecam branza cu zaharul, coaja de lamaie si ouale. Adaugam si smantana, zaharul vanilat si faina.
Scoatem tava de la cuptor si adaugam umplutura. O lasam la foc potrivit pentru o ora.
 
 
4. Dupa ce s-a copt, lasam prajitura la racit, complet. O mutam pe un platou.
 
 
5. Ii punem inelul de la tava si turnam apoi jeleul deasupra. Pentru jeleu procedam asa. Foile de gelatina le lasam la hidratat in apa rece, pentru 10 minute. Intre timp punem zmeura cu zahar la fiert si cand fructele s-au zdrobit, le luam de pe foc. Turnam totul intr-o oala si mixam bine cu un blender de mana. Punem gelatina direct in compozitia fierbinte de zmeura. Lasam sa se intareasca putin jeleul si apoi il turnam peste prajitura. Dam la frigider, a doua zi scoatem inelul si portionam.

Indulcire placuta!