ACASA  »  Gastronomie  »  Desertul saptamanii  »  Briose cu nuca si afine

Categorii

 

SFATUL

 

Briose cu nuca si afine

Autor: Samsara 2013-05-06
Desertul saptamanii 06 - 12 Mai 2013. Concurs castigat de Samsara.
 
Briose cu nuca si afine
 
Ingrediente:
  • 300 g faina,
  • 150 g nuca macinata,
  • 150 g zahar,
  • un praf de sare,
  • 1 plic praf de copt,
  • 200 ml suc de portocale,
  • coaja de portocale,
  • 125 ml ulei,
  • 2 oua,
  • 100 g afine confiate.
 
Preparare:
 
1. Se amesteca ouale cu uleiul, cu un tel. Adaugam apoi sucul de portocale si coaja.
2. Adaugam apoi ingredientele uscate amestecate: faina, praf de sare, zahar, praf de copt si nuci. Omogenizam bine, iar la final adaugam afinele.
 
3. Portionam aluatul in tavile pentru briose si il coacem cca 20 de minute. Mie mi-au iesit 24 de bucati.
 
Pofta buna!