Categorii

 

SFATUL

 

Cupcake

Autor: Echipa Bam-Bum 2014-11-10
Cupcake cu Lapte 
 
Pufoase și delicioase, cupcake-urile făcute în casă și preparate cu dragoste le puteți transforma în deserturi inedite, cu care să vă impresionați și răsfățați deopotrivă familia și prietenii! Se prepară uşor şi se decorează după propria imaginaţie!

Iată cum:
Timp de pregătire: 35 de minute 
Dificultatea reţetei: uşoară 
Număr porţii: 12

Ingrediente:
Pentru Blat
  • 150 gr faină 
  • 40 gr cacao pudră 
  • 1 gr bicarbonat 
  • 3 gr praf de copt 
  • 1 gr sare 
  • 70 gr unt 
  • 2 ouă întregi 
  • 150 gr lapte condensat Maresi 
  • 120 gr zahăr pudră
Pentru Cremă 
  • 100g zahăr 
  • 2 albuşuri 
  • 110g unt 
  • 2 linguriţe de apă

Mod de preparare:
Cupcake 
Încalziti untul si apoi spumati-l cu zaharul, peste care adaugati ouale si laptele condensat Maresi.
Într-un bol separat amestecati faina cu pudra de cacao, bicarbonatul, praful de copt si sarea, apoi adaugati compozitia aceasta peste cea cu unt si amestecati pâna la omogenizarea completa.
Încalziti cuptorul la 180 grade, puneti compozitia în formele de cupcake cu ajutorul unei linguri, apoi introduceti-le în cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce le scoateti din cuptor verificati cu ajutorul unei scobitori daca sunt bine coapte si lasati-le la racit.

Crema 
Într-o oala la foc mic se topesc 40g zahar cu o lingura de apa, iar când ajunge la punctul de fierbere mai asteptati 2-3 minute, apoi stingeti flacara.
Zaharul ramas se bate spuma împreuna cu albusurile. Se toarna în fir subtire siropul fierbinte de zahar si se mixeaza puternic crema pâna când amestecul se raceste. Cu ajutorul mixerului incorporati untul în bezea, crema de unt fiind gata în câteva minute. Puteti da o culoare foarte frumoasa cremei cu ajutorul unor fructe de padure presate sau frunze de menta încorporate în crema.

Aceasta reteta de Cupcake cu Lapte Condensat Maresi îi apartine Gabrielei Simion de la Masterchef. 
Pofta buna! Sa o savurati cu placere!