ACASA  »  Frumusete  »  Machiaj  »  Reguli pentru un pensat corect

Categorii

 

SFATUL

 

Reguli pentru un pensat corect

Autor: Cornelia Ilina, cosmeticiana 2009-01-30
Putine elemente ale machiajului fetei sunt atat de supuse capriciilor modei precum forma sprancenelor. Adesea, sprancenele sunt capabile sa "reinventeze" un chip sau, dimpotriva, sa compromita aspectul general daca nu se potrivesc formei fetei.
 
 
Ideal ar fi ca pensarea sprancenelor sa fie realizata de o cosmeticiana, mai ales daca intentionezi sa le modifici forma. Insa, in cazul in care doresti sa le aranjezi singura, vei vedea ca nu este foarte complicat, cu singura conditie sa urmezi cateva reguli de baza:
 
Daca ai  fata rotunda sau ovala, sprancenele trebuie sa fie usor arcuite. Punctul cel mai inalt va fi undeva la mijloc, nici in interior, dar nici in exterior. Trebuie pastrata o medie, deoarece sprancenele subtiri imbatranesc chipul.

Daca ai fata dreptunghiulara, patrata sau cu colturi drepte, penseaza pe rotund. Nu pensa foarte mult din coltul interior, pentru a nu da o linie ascutita sprancenelor.

Fata triunghiulara poate alege forma dreapta, usor ascendenta. Trebuie pensate  firele de la baza, astfel incat sa obtii  o forma usor rotunjita, cu marginea exterioara pierduta.
Sprancenele au trei puncte principale de care trebuie sa tii cont. Baza, care este la radacina nasului, mijlocul -  punctul care este cel mai ascutit si extremitatea, de unde nu este indicat sa smulgi fire. Coltul trebuie sa fie mai subtire decat baza dar in aceeasi linie. Unghiul trebuie sa fie format la 2/3 din spranceana si usor arcuit.
 
In cazul in care ai pensat mai mult decat trebuia, poti remedia problema cu ajutorul creionului de sprancene. Foloseste creioane in nuante similare sau cat mai apropiate celei naturale a sprancenelor. Exceptie face cazul in care firul este foarte deschis la culoare  (iar tu, cel mai probabil, blonda), cea mai buna alegere fiind un creion maron.
 
Dupa ce te-ai pensat, piaptana sprancenele cu periuta speciala, orientand firele de par ascendent si inspre arcada. Nu te pensa chiar inainte de a iesi din casa. Operatiunea in sine implica o anumita agresivitate iar epiderma din zonele pensate se poate inrosi pe moment.