ACASA  »  Frumusete  »  Frumusete naturista  »  Dieta in functie de grupa sanguina

Categorii

 

SFATUL

 

Dieta in functie de grupa sanguina

Autor: Cristian Paleologu 2011-09-20
Suntem siguri ca ai citit si vazut o multitudine de diete/ cure de slabit. Incepand de la celebra ciorba de varza si terminand cu pastila-minune, toate iti promit ca vei scapa de colacei in cel mai scurt timp posibil.
Nu vrem sa-ti facem acelasi lucru. Noi ne gandim ca rabdarea de care dai dovada in timp ce te joci cu prichindelul poate sa aiba o intrebuintare la fel de buna si in acest domeniu. Domeniu vast… Nu poti sa spui ca nu e asa!
 
Ai citit despre concepere, sarcina, nastere, corect? Hai sa ne aducem aminte de bagajul genetic si sa acceptam ca tot el ne defineste si grupa sanguina. Plecand de la acest lucru putem sa discutam si despre o dieta specifica grupelor sanguine.
Inainte sa inchizi sau sa ne judeci, vrem sa-ti spunem ceva.
Liz Hurley si Courteney Cox (ex Arquette). Le cunosti? Le-ai vazut? Stiai ca au urmat dieta bazata pe grupele sanguine?
Unul dintre specialistii acestui “turneu” se numeste Peter D’Adamo. Teoriile si faptele se razboiesc, inca. Nimeni nu poate spune ca este cea mai tare, insa am vrea sa citesti alaturi de noi despre ea.
 
Grupe de sange, nutrienti, cromozomi, antigene… incepem sa vorbim ca un profesor de clasa a XII-a. Lectiile de genetica erau cele mai frumoase ore, in care aveam timp sa mai completam un oracol, sa mai scriem un eseu. Ai dreptate!
 
Teoria pe care se bazeaza dieta in functie de grupa sanguina
 
Fiecare grupa de sange are antigene unice, iar acestea interactioneaza diferit cu anumite substante determinand probleme legate de sanatate si, implicit, de greutate. Nivelul de aciditate al stomacului este determinat de grupa de sange.
 
  1. Grupa sanguina 0 (vanatorii) se presupune ca a fost prima grupa de sange umana. Aceasta grupa a fost identificata ca fiind a stramosilor nostri incepand cu 50.000 de ani inainte de Hristos. In acele vremuri alimentatia era formata din proteine si carne.
  2. Grupa sanguina A (agricultorii) incepe sa se dezvolte dupa 15.000 de ani. Studiile de specialitate ne spun ca stramosii nostri se ocupau cu agricultura si alimentatia lor era majoritar vegetariana.
  3. Grupa sanguina B (nomazii) a aparut cu 10.000 de ani inainte de Hristos. A fost atribuita nomazilor si se caracterizeaza printr-un sistem imunitar puternic si un sistem digestiv flexibil. O persoana din 10 poseda aceasta grupa si poti s-o invidiezi! Aceasta persoana poate sa manance orice. Restrictiile alimentare nu se aplica in cazul ei.
  4. Grupa de sange AB (enigmatica) este cea mai tanara. A aparut acum 1.000 de ani si ca orice este nou s-a adaptat timpurilor moderne. Posesorii acestei grupe de sange au o alimentatie compusa din grupa A si grupa B. 
 
 
Practica
 
Dieta bazata pe grupele de sange promoveaza alimentele proaspete si excluderea, pana la eliminare, a celor post-procesate. Cafeaua, ciocolata, fast-food-ul trebuie sa dispara si ele. Nu-ti spunem nimic nou, asa-i? Incercam doar sa-ti amintim ca alimentatia echilibrata si orientate iti poate aduce numai bucurii.

Grupa sanguina 0 (vanatorii) poate sa consume carne, peste, legume si fructe. Alimentele care pot ajuta in dieta sunt fructele de mare, ficatul, carnea rosie, spanacul si broccoli. Trebuie evitate porumbul, lintea, fasolea, varza si graul.

Grupa sanguina A (agricultorii)
poate sa consume legume, tofu, fructe de mare, cereale, legume si fructe. Alimentele care pot ajuta in dieta sunt uleiul vegetal, alimentele din soia si ananasul. Trebuie evitate carnea, lactatele, fasolea si graul.
 
Grupa sanguina B (nomazii) poate sa consume carne (fara carne de pasare), lactate, cereale, legume si fructe. Alimentele care pot ajuta in dieta sunt legume verzi, oua si ficat. Trebuie evitate porumbul, lintea, alunele, susanul, semintele, graul.
 
Grupa sanguina AB (enigmaticii) poate sa consume legume, tofu, fructe de mare, lactate, legume, cereale si fructe. Alimentele care pot ajuta in dieta sunt tofu, fructe de mare, lactate, ananas, legume verzi. Trebuie evitate carnea rosie, fasolea, semintele, porumbul.

Foto: Biologycorner.com, Zupernews.wordpress.com, Ilmenudiangela.wordpress.com, Infopagina.ro; Getfit.ro