ACASA  »  Familia ta  »  Sanatatea familiei

Categorii

 

SFATUL

 

Sanatatea familiei

Foto: Aap.org

Sanatatea familiei este sectiunea in care gasesti informatii utile despre bolile si afectiunile care iti pot afecta familia si cum sa duci un stil de viata sanatos si echilibrat.
  • Cum poti sa previi bolile si afectiunile
  • Cum se manifesta bolile si afectiunile: semne si simptome
  • Care sunt tratamentele potrivite bolilor si afectiunilor
 

Tratarea scoliozei

prin terapia Schroth

La curiozitatile noastre despre beneficiile si conditiile realizarii Terapiei Schroth, ne-a raspuns Catalin Roman, fizioterapeut in cadrul Centrului de fizioterapie TERAPIE PENTRU MISCARE.

 

Scolioza depistarea precoce

si mituri false

Boala afecteaza in special fetele (80% din cazuri) si apare, de regula, la vârsta pubertatii. Pentru a diagnostica din timp scolioza, când ea poate fi mai usor reabilitata, specialistii recomanda ca parintii sa isi aduca copiii la un consult si o evaluare posturala in jurul vârstei de 8 – 10 ani. Afla mai multe!

 

Mancatul compulsiv

prieten fals

Inca o zi stresanta la birou sau acasa in care singurul aliat iti este prajitura din farfurie? Desi pare a fi prietenul care nu dezamageste niciodata, acest refugiu emotional, pe care tot mai multe persoane il gasesc in bucatarie, poate fi inceputul unui cerc vicios.

 
 

Sa ii invatam pe copii

sa ierte

Aveati curaj sa le spuneti parintilor adevarul sau erati tentati sa va ascundeti, sa disimulati atunci cand ii dezamageati? Va simteati protejati si in siguranta in relatia cu parintii, orice ati fi facut, sau va era teama de reactiile lor, de impulsivitatea lor, cand incalcati anumite asteptari sau reguli familiale?

 

Monturile

cum le tratam

Monturile reprezinta deformari ale incheieturii degetului mare de la picior, care afecteaza in general femeile intr-un numar mai mare decat barbatii. Dintr-un procent de 90% femei care poarta pantofi incomozi, 60% prezinta monturi. Cum le tratam?

 

Depresia

reactiva

Principalii 10 factori declansatori ai depresiei reactive: decesul sotului/sotiei, divortul, decesul unui membru apropiat al familiei, separarea maritala, ranirea sau boala personala severa, pierderea serviciului, condamnarea la detentie, decesul unui prieten apropiat, sarcina, reajustarea in afaceri.