ACASA  »  Familia ta

Categorii

 

SFATUL

 

Familia ta

Familia ta se mareste odata cu venirea pe lume a primului nascut. Afla tot ce te intereseaza despre:

Foto: Healthymealplans.biz
 

Zodiacul

tiganesc

Te invitam sa te familiarizezi cu zodiile tiganesti. Se spune ca acest zodiac isi are radacinile in Evul Mediu. Cele 12 semne zodiacale, ce corespund unei anumite perioade de nastere, au ca punct de plecare elemente dragi si comune din viata de zi cu zi ale acestor suflete nomade.

 

Eviti psihiatrul

Eviti vindecarea

Cand ne doare maseaua mergem la stomatolog dar cand avem probleme cu somnul evitam psihiatrul! Cand si de ce este bine sa ne adresam psihiatrului.

 

Stabilirea paternitatii

model de actiune

Cum arata un model de actiune pentru stabilirea paternitatii in Romania.

 
 

DIvortul cu copii minori

prin notariat

Divortul la notar este o alternativa si pentru parintii cu copii minori, mai ales daca vrei sa ocolesti tribunalele  pentru binele tau, al sotului/sotiei si mai ales al copiilor. Durata divortului prin notariat este de 30 de zile (termen de reflectie acordat sotilor, pentru a se hotara asupra divortului).
 

Zece greseli frecvente

pe care le fac parintii

Greselile pe care parintii le fac adesea in relatia cu copiii lor, fara sa isi dea seama ca repetarea acestora se poate transforma intr-o forma de abuz la adresa copilului. 

 

Dilema parintilor divortati in 2012

Custodia comuna

Spre deosebire de legislatia anterioara care prevedea ca minorul urma sa fie încredintat unuia dintre parinti prin sentinta de divort, autoritatea parinteasca revine în comun ambilor parinti, in afara de cazul în care instanata decide altfel.

 
 

Situatia copiilor

dupa divort

Pentru a decide cu privire la incredintarea copiilor minori, instanta de judecata este obligata sa ii asculte pe parinti, sa solicite un referat din partea autoritatii tutelare de la domiciliul fiecaruia dintre soti (daca la desfacerea casatoriei nu mai locuiau impreuna) si, daca minorul a implinit 10 ani va fi audiat si el. 

 

Regula conform Noului Cod Civil

Custodie comuna

Conform Noului Cod, exercitarea autoritatii parentale in comun post-divort devine regula, in timp ce custodia unica ramane exceptia de la noua regula.
Foto: Nannylookup.com

 

Custodia comuna

in Romania

In custodia comuna legala parintii au drepturi egale in luarea deciziilor cu privire la bunastarea copilului. Deciziile de zi cu zi se iau de catre acel parinte care are in grija pe copil la acel moment, in timp ce deciziile importante trebuie luate de comun acord.

 
 

Neglijarea

copilului

Neglijarea este cea mai frecventa forma de violenta la adresa copilului. Psihologul Andreea Biji ne explica ce inseamna sa ne neglijam copilul si este foarte posibil sa descoperim ca neglijarea nu ne este straina!

 

Drepturile copiilor cu handicap in Romania

Ajutorul social

Copiii cu handicap benficiaza, pe langa alocatia de stat, in cuantumul prevazut de lege, majorat cu 100%, si de un buget personal complementar lunar, care variaza intre 34-90 lei, in functie de gradul de handicap. 
Foto: Specialkidsfund.org

 

Umilirea copilului

in public

Umilirea – lovirea copilului in public, pe strada, in fata altor persoane sau in fata clasei - afecteaza imaginea de sine a copilului, il invata ca nu are valoare pentru adult. 
Foto: Nospank.net