ACASA  »  Copilul tau  »  Prescolarul tau (3-6 ani)  »  Invatam zilele saptamanii

Categorii

 

SFATUL

 

Invatam zilele saptamanii

Autor: Antoaneta Smaranda 2011-09-30
Este important ca cei mici sa inceapa sa aibe notiunea timpului. Este cu atat mai usor cand sunt mai maricei, cam dupa 3 ani incep sa inteleaga acest aspect. Puteti profita de curiozitatea lor atunci cand asteptati vizita cuiva care vine sa zicem “sambata” si sunteti intr-o zi de “luni” ori “marti”; cand incep gradinita si au nevoie sa stie ca vor fi acasa doar cu mami si tati doua zile din saptamana, celelalte 5 zile fiind dedicate colectivitatii.
 
Sunt mai multe metode simple. Dat fiind ca discutam despre copii mici este important factorul vizual. Astfel, puteti sa-i invatati zilele saptamanii folosind putina imaginatie si cateva materiale didactice.
 
1. Luati o coala A4 si desenati 7 casute in care scrieti zilele saptamanii. Dupa aceea, sub fiecare casuta lipiti pentru cele 5 zile de gradinita imagini cu copii (decupate din reviste mai vechi ori desenate de voi daca va pricepeti  ), iar pentru cele 2 zile de week-end o casuta care sa reprezinte “acasa”.
Lipiti aceasta foaie ori pe usa camerei piticului ca sa o vada permanent.
 
2. Luati hartie colorata autocolanta si taiati 5 dreptunghiuri de o culoare (sa zicem albastru) si alte 2 forme de alta culoare (sa zicem verde). Scrieti zilele saptamanii pe aceste dreptunghiuri si lipiti-le pe usa piticului. Efectul visual,repetitive este foarte important.
 
Pentru ambele metode de mai sus puteti sa adaugati inca ceva frumos: de cate ori vine de gradinita, lipiti-i un abtibild in dreptul zilei aferente daca a fost cuminte, a mancat tot, s-a jucat frumos, a dormit….Si mai bine, lasati-l pe pitic sa le lipeasca.
 
3. Invatati o poezie/melodie despre zilele saptamanii. Pe internet, si nu numai, gasiti multe poezii asemanatoare (gasiti si la noi pe blog linkuri catre site-uri cu poezii).
 
Antoaneta Smaranda: www.piticidarvoinici.wordpress.com

Foto: Learningresources.com