ACASA  »  Copilul tau  »  Copilul tau mic (1-3 ani)

Categorii

 

SFATUL

 

Copilul tau mic (1-3 ani)

Copilul tau, intre 1 si 3 ani, va face cele mai importante descoperiri si va deprinde cele mai utile aptitudini

Intai invata sa mearga si apoi sa alerge, intai invata sa vorbeasca si apoi sa cante si sa spuna pozii! Este un adevarat burete de informatii. Ai grija: va copia fiecare gest si va reproduce orice i se pare interesant. 
Cel mai important este sa-i vorbesti, sa-i explici, sa-l inveti cu fiecare ocazie ce e bine si ce este gresit sau rau si trebuie sa il lasi sa experimenteze inclusiv cazaturile pentru a se convinge singur de ce nu e bine sa sara pe canapea.

Lumea copilului de 1, 2 si 3 ani este lumea povestilor si a jucariilor! Afla tot! 

  • cand trebuie sa se obisnuiasca cu mersul la olita si cum scapi de scutece;
  • care sunt jocurile si jucariile potrivite varstei lui;
  • ce e bine sa-i dai sa manance si ce sa eviti
  • mersul la cresa: avantaje si dezavantaje. 
 

Trusa de prim ajutor

pentru copii mici

De multe ori ne confruntam cu situatii in care copilul da semne ca s-a imbolnavit: copilul devine irascibil, nervos, somnolent, plange din orice, face febra. Tu suni pediatrul si nu iti raspunde imediat la telefon. Medicamente pe care ar trebui sa le ai in casa mereu, pentru copil!
Foto: Hamrunscouts.com

 

Copilul,

scutecul si olita

Mersul la olita - Formarea acestei deprinderi nu este posibila inainte de 18 luni, intrucat copilul nu este "utilat" corespunzator in acest scop. Totusi, pusul pe olita se recomanda de cand bebelusul sta in fund.
Foto: Sitters4u.wordpress  

 

Jocul la

varsta de 1-3 ani

Pana la 3 ani, copilul nu stie sa se joace cu alti copii pentru ca ii lipsesc anumite trasaturi pe care le reclama jocul: distributivitatea atentiei, capacitatea de cooperare etc. Afla care sunt cele mai potrivite jocuri si jucarii, pentru 1-3 ani.