ACASA  »  Copilul tau

Categorii

 

SFATUL

 

Copilul tau

Copilul este centrul universului intregii familii. Ti-am pregatit o serie de articole, grupate pe categorii de varsta ale copilului, din care sa te informezi in legatura cu: sanatatea si cresterea sanatoasa, alimentatia, educatia, jocurile si jucariile, activitatile, personalitatea si comportamentul copilului tau, fie ca este

  1. Nou-nascut / Bebelus (0 - 12 luni)
  2. Copil mic (1-3 ani)
  3. Prescolar (3-6 ani)
  4. Scolar sau Adolescent.

Poti alege si direct articolele despre 

6. 
Sanatatea copilu
lui tau
7. Adoptie


Foto:
Freedigitalphotos.net

 

Jocul si importanta lui

pentru sugar (1-12 luni)

Jocul reprezinta primul stadiu de invatare si de activitate creatoare. Necesitatile sugarului sunt satisfacute prin joc. Cum ne jucam cu sugarul!

 

Schemele de

Vaccinare

Incepand cu primele sale zile petrecute in maternitate pana la 14 ani, bebelusul si mai apoi copilul trebuie sa primeasca un set de vaccinuri obligatorii. Afla mai multe!
Foto: Freedigitalphotos.net 

 

Copilul,

scutecul si olita

Mersul la olita - Formarea acestei deprinderi nu este posibila inainte de 18 luni, intrucat copilul nu este "utilat" corespunzator in acest scop. Totusi, pusul pe olita se recomanda de cand bebelusul sta in fund.
Foto: Sitters4u.wordpress  

 
 

Mama si

nou-nascutul

Mama este cea mai in masura sa inteleaga nevoile copilului si sa-i ofere tot ceea ce are nevoie inca din primele momente ale vietii.
Foto: Freedigitalphotos.net 

 

Jocul la

varsta de 1-3 ani

Pana la 3 ani, copilul nu stie sa se joace cu alti copii pentru ca ii lipsesc anumite trasaturi pe care le reclama jocul: distributivitatea atentiei, capacitatea de cooperare etc. Afla care sunt cele mai potrivite jocuri si jucarii, pentru 1-3 ani.

 

Implica-ti copilul in

curatenia casei

Implica-ti copilul in curatenia casei. 5 pasi simpli si ponturi de aplicare perfecta - urmeaza-i si bucura-te de rezultate!
Foto: Savingmommymoney.com 

 
 

ABC-ul bunelor maniere,

ghid de pus in practica

Cei sapte ani de-acasa ar trebui sa inceapa in secunda in care copilul tau isi constientizeaza rolul si locul in lume. Invata-l ca e in interesul lui sa aplice cateva reguli fundamentale de eticheta.
Foto: Extremesportsyard.com 

 

Bolile copilariei

RUJEOLA

Rujeola sau pojarul. Afla cum se manifesta, care pot fi complicatiile, cand sa chemi medicul si cum se trateaza.
Foto: Historyforkids.org

 

Bolile copilariei

VARICELA

Varicela sau varsatul de vant. Afla cum se manifesta, cum se transmite, cum se trateaza, ce complicatii poate avea si cum poti preveni varicela sau varsatul de vant.
Foto: Healthpictures.in

 
 

Bolile copilariei

RUBEOLA

Rubeola este cunoascuta si ca pojarel sau pojarul mic. Afla ce este, cum se transmite, cum se manifesta, cum se trateaza si cum se poate preveni,
Foto: Vaccineinformation.org 

 

Bolile copilariei

OREIONUL

Bolile copilariei -  Oreionul. Afla ce este oreionul, cum se transmite, care sunt simptomele si posibilele complicatii si cum se trateaza.
Foto: Bing.com 

 

Sindromul mortii subite

a sugarului (SMSS)

Sindromul mortii subite la sugar (SMSS) reprezinta moartea sugarului cu varsta sub 1 an, fara o cauza cunoscuta. De obicei, decesul copilului survine in timpul somnului.
Foto: Freedigitalphotos.net