ACASA  »  Cariera ta  »  Parintii si cariera  »  Antreprenoriat de succes pentru ca este mama

Categorii

 

SFATUL

 

Antreprenoriat de succes pentru ca este mama

Autor: Bam-Bum.ro 2012-12-11
Cu o investitie initiala de 600 lire sterline, o mama din Marea Britanie, a creat compania Cambridge Satchel, care inregistreaza dupa 4 ani de la infiintare venituri de peste 12 milioane de lire sterline/an. Startul a fost creat de un moment de criza in viata fiicei ei care trebuia mutata la o scoala scumpa.
 
Julie, o mama in vasrta de 45 de ani, si-a dorit initial sa produca bani atat cat sa-si permita sa-si dea fiica la o scoala mai buna. Pentru ca taxele anuale de scolarizare se ridicau la 12.000 de lire, antreprenoarea s-a gandit la o modalitate de a face rost de finante, conform Daily Mail. 
 
La scoala la care se afla la acel moment, fiica ei era agresata constant de un grup de fete iar alternativa o reprezenta mutarea la o scoala mai buna dar mult mai scumpa. Si cum ar face orice mama, Julie si-a facut un plan de bataie.
 
Printre primele 10 idei de finantare, la mijlocul clasamentului, Julie a notat ideea de a crea genti si ghiozdane traditionale, din piele naturala. Modelul este inspirat de ghiozdanele pe care le purta Harry Potter, eroul preferat al copiilor ei.
 
A pornit de la vanzarea cate unui ghiozdan pe saptamana. Cambridge Satchel numara in prezent 84 de angajati, detine propria fabrica in Leicestershire si produce 900 de genti pe zi, facand cu greu fata comenzilor.
 
Creatiile ei sunt cautate de vedete internationale, cantaretele Sophie Ellis-Bextor si Stella McCartney, modelul Alexa Chung si Ducesa de Cambridge sunt doar cateva exemple . 
Bloomingdale a declarat creatia lui Deane drept “geanta Marii Britanii”. www.cambridgesatchel.co.uk