ACASA  »  Cariera ta  »  Legislatia pentru parinti

Categorii

 

SFATUL

 

Legislatia pentru parinti

Aici gasesti articole bazate pe legislatia romaneasca pentru parinti, despre: legea mamelor, concediul de maternitate, concediul prenatal, concediul postnatal, concediul ingrijire copil pentru mama si pentru tata, trusoul nou-nascutului, alocatia copilului, alocatia mamei, indemnizatia mamei, drepturile parintilor, obligatiile angajatorului etc.
Foto: o5.com

 

Concediul fara plata

dupa concediu crestere copil

Salariatul are dreptul la concediu fara plata, pe care angajatorul nu il poate refuza, dupa expirarea perioadei de un an a concediului de crestere a copilului. 

 

Procedura recunoasterii unei hotarari straine

in Romania

Daca aveti o hotarare judecatoreasca pronuntata in strainatate (hotarare de divort, hotarare de incredintare a minorului, tec.) sau un alt act incheiat in strainatate ( o casatorie incheiata intr-un stat strain, un act de nastere al copilului, etc.) avocatii va pot ajuta formuland in instanta o actiune astfel incat hotararea sau actul dvs sa fie recunoscute si sa-si produca efectele in Romania.

 

Concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului in 2012

in 2012

In prezent exista sase tipuri de concedii pentru cresterea copiilor, iar indemnizatiile aferente se vor stabili in raport de un indice social de referinta (ISR). Afla care sunt optiunile tale, in funtie de durata concediului de ingrijire a bebelusului.
Foto: Cosmosmagazine.com

 
 

Noua lege privind concediul maternal

aplicabila in 2012

De la inceputul acestui an legea privind concediul pentru ingrijirea copilului mic s-a modificat. Vestea buna este ca mamele care inainte de a naste aveau un salariu mare, vor primi acum 85 % din veniturile realizate.
Foto: Marvelousmommy.com

 

Ce este

alocatia europeana

Romanii care lucreaza in strainatate trebuie sa-si cunoasca drepturile! Casa de avocatura Coltuc ne-a explicat ce este alocatia europeana si cum pot copiii celor care lucreaza in strainatate sa beneficieze de ea.

 

Dreptul viitoarei mame

la locul de munca

Foarte multe viitoare mamici nu cunosc exact drepturile legale de care pot face uz la locul de munca pe perioada graviditatii.
Foto: o5.com